Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Продават на търг албума на Джон Ленън с автограф за убиеца му

Шоу

Продават на търг албума на Джон Ленън с автограф за убиеца му

Продават на търг албума на Джон Ленън с автограф за убиеца му - Tribune.bg
Снимка:

Наддаването за уникалната вещ ще се проведе днес, като офертите започват от 400 000 долара

Албумът, който Джон Ленън подписва с автограф за Марк Чапман, часове преди той да го убие, се предлага на търг със стартова цена 400 000 долара, съобщи „Контактмюзик“, предава БГНЕС.

Музикалната икона подписва албума часове преди да бъде убит от Чапман пред жилищна сграда в Ню Йорк на 8 декември 1980 г. 

Историческото копие на „Double Fantasy“, албумът на Ленън, който е резултат от живота му с Йоко Оно, всъщност е представено като доказателство в разследването на полицейското управление в Ню Йорк за убийството на Ленън.

Аукционната къща Goldin Auctions потвърди, че наддаването за уникалната вещ ще се проведе днес, като офертите започват от 400 000 долара. Любопитен факт е, че печатите на полицията още били видни върху обложката на плочата.

По-рано тази година Чапман се извини на Йоко Оно за убийството на музикалната легенда, описвайки това, което е направил, като „изключително егоистичен акт“.

Понастоящем Чапман излежава доживотна присъда. След като му беше отказано предсрочно освобождаване в Ню Йорк, убиецът на Джон Ленън заяви: „Искам само да повторя, че съжалявам за престъплението си. Нямам оправдание. Това беше деяние от тщеславие. Мисля, че е най-тежкото престъпление, което може да съществува - да го извършиш срещу някой, който е невинен.“

Албумът се продава за първи път през 1999 г. за 150 000 долара и сменя собственика си през 2003 и 2010 г., когато цената стига 850 000 долара. LP се продава отново през 2017 г. на цена от 1,5 милиона долара.                                                                                                                                                             


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати