Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Ремонтът на принц Хари и Меган ще струва 2,4 млн. лири, данъкоплатците плащат

Шоу

Ремонтът на принц Хари и Меган ще струва 2,4 млн. лири, данъкоплатците плащат

Снимка:

Двамата ще живеят в къщата Фрогмор Котидж, построена през 19-ти век

Ремонтът на къщата на принц Хари и Меган Маркъл струва 2,4 милиона британски лири и дори още не е завършен, пише вестник Мирър.

Парите идват от издръжката на кралското семейство, която по закон се осигурява от данъкоплатците във Великобритания, пише БГНЕС.

Принцът и съпругата му ще живеят в къща, построена през 19-ти век, носеща името Фрогмор Котидж и намираща се на територията на замъка Уиндзор западно от Лондон.

Големите разходи идват от основния ремонт, който превръща къщата от постройка, разделена на пет малки апартамента, в просторен имот с 5 спални, обитаван от едно семейство.

Ремонтът на Фрогмор Котидж тече вече половин година. Не всички разходи по ремонта се поемат от данъкоплатците. В правилата е записано, че издръжката покрива основни неща, като подови настилки и облицовки на бани и тоалетни. За луксозни елементи, като описвания от британските медии "плаващ под" и студиото за йога, Хари и Меган плащат от собствения си джоб.

Смята се, че кралица Елизабет Втора е голяма привърженичка на идеята младото семейство да се настани във Фрогмор Котидж и често се осведомявала докъде е стигнал ремонта. Досега Хари и Меган живееха в къща в рамките на двореца Кенсингтън в Лондон, където живее брата на Хари, принц Уилям със семейството си.

Издръжката, която получава кралското семейство за официални дейности, заплати на служители, поддръжка на кралските дворци и разходи по пътувания е 82,2 милиона лири. Тя се изчислява като процент от осреднените приходи от кралските имоти през предходните две години.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още