Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Ремонтът на принц Хари и Меган ще струва 2,4 млн. лири, данъкоплатците плащат

Шоу

Ремонтът на принц Хари и Меган ще струва 2,4 млн. лири, данъкоплатците плащат

Ремонтът на принц Хари и Меган ще струва 2,4 млн. лири, данъкоплатците плащат - Tribune.bg
Снимка:

Двамата ще живеят в къщата Фрогмор Котидж, построена през 19-ти век

Ремонтът на къщата на принц Хари и Меган Маркъл струва 2,4 милиона британски лири и дори още не е завършен, пише вестник Мирър.

Парите идват от издръжката на кралското семейство, която по закон се осигурява от данъкоплатците във Великобритания, пише БГНЕС.

Принцът и съпругата му ще живеят в къща, построена през 19-ти век, носеща името Фрогмор Котидж и намираща се на територията на замъка Уиндзор западно от Лондон.

Големите разходи идват от основния ремонт, който превръща къщата от постройка, разделена на пет малки апартамента, в просторен имот с 5 спални, обитаван от едно семейство.

Ремонтът на Фрогмор Котидж тече вече половин година. Не всички разходи по ремонта се поемат от данъкоплатците. В правилата е записано, че издръжката покрива основни неща, като подови настилки и облицовки на бани и тоалетни. За луксозни елементи, като описвания от британските медии "плаващ под" и студиото за йога, Хари и Меган плащат от собствения си джоб.

Смята се, че кралица Елизабет Втора е голяма привърженичка на идеята младото семейство да се настани във Фрогмор Котидж и често се осведомявала докъде е стигнал ремонта. Досега Хари и Меган живееха в къща в рамките на двореца Кенсингтън в Лондон, където живее брата на Хари, принц Уилям със семейството си.

Издръжката, която получава кралското семейство за официални дейности, заплати на служители, поддръжка на кралските дворци и разходи по пътувания е 82,2 милиона лири. Тя се изчислява като процент от осреднените приходи от кралските имоти през предходните две години.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети