Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Роман: Тодор Живков не бил мъртъв, а замразен от тайна организация в бункер до Царевец

Шоу

Роман: Тодор Живков не бил мъртъв, а замразен от тайна организация в бункер до Царевец

Снимка:

“Авариен изход с Тодор Живков” е работното заглавие на творбата

Тодор Живков не е мъртъв, а замразен от тайна организация за 20 г. напред, разказва роман на търновския журналист Михаил Михалев, съобщава "24 часа". Повествованието разказва, че в гроба на бившия Първи лежи двойник, а самият той е съхраняван в състояние на анабиоза в подземен бункер във Велико Търново. Целта е да бъде върнат към живот в най-кризисната ситуация за своя народ и да поведе битка с враговете на България.

Журналистът и общински шеф на БСП във Велико Търново пише първия си художествен роман за Тодор Живков, за мутри и американски шпиони. Той признава, че пише книгата повече от година. Действието й започва на 5 август 1998 г., когато Тодор Живков умира, а хората от тайната организация “Авариен изход”, които години се подготвят, го замразяват като за целта през 1998г. е погребан неговият двойник”, разказва авторът. През погледа му 90-те години в България на власт идват американските тайни служби, които диктуват политиката на страната.

“През последните 5-6 години слушам как хората започнаха отново да говорят с носталгия за миналото, за времето преди 1989 г. Разсъждават на глас какво би било, ако Живков беше останал на власт. Какво би направил за България, ако имаше още няколко години време. Истината е, че на нас, хората, винаги са ни нужни герои. А очевидно в последните години герои няма, затова и носталгията се върна”, споделя Михалев.

“Авариен изход с Тодор Живков” е работното заглавие на творбата му, но може би ще претърпи редакция. Не след дълго книгата ще бъде завършена и журналистът, който отскоро е общински шеф на БСП във Велико Търново, смята да я представи първо на наследниците на Живков. Най-вече иска да се свърже с внучката му Евгения. Все още не е водил разговори с издателства. След като романът му мине през редакция, ще го представи първо на търновските издателства.  

 


Коментари (1)

кесо Комунистическата некрофилия не е от днес. Мавзолеите на червения сбърканяк Ленин и на бай ви Гошо Тарабата, наричан от някои и Георги Димитров, са типичен пример за извратената психика на тая сбирщина.
26.08.2020 17:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема