Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Руският робот Борис се оказа човек в костюм

Шоу

Руският робот Борис се оказа човек в костюм

Снимка:

Руска телевизия го представя като технологично постижение

Русия се похвали с високотехнологичен робот, но се оказа, че това е просто човек в костюм. Той бе представен на откриването на научен форум в Ярославъл, излъчено по руска телевизия "Русия-24". Медията хвали робота и го представя като истинско технологично постижение.

Роботът Борис е добре запознат с математиката, може да танцува, иска да се научи да рисува и дори каза няколко думи на публиката на форума. Оказва се обаче, че той не е технологично постижение, а мъж преоблечен като робот.

Експерти, които са видели репортажа, се усъмняват заради липсата на външни сензори и твърде многото движения на машината.

По-късно снимки на робота в социалните мрежи показаха много видимото деколте на лицето в костюма. Борис се оказва костюм с името "Альоша роботът", пише Гардиън. Появява се и снимка на самия човек, който е в костюма. Тя е публикувана от MBKh Media, създаден от Михаил Ходорковски – опонент на президента Путин. Медията изрично посочва, че организаторите на форума не са се опитали да представят робота като истински, но руската телевизия го е направила.

костюм на роботкостюм на робот

Форумът се провежда всяка година и е насочен към младежи и представя различни научни постижения.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема