Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Само на 19 години: Маргарита Стойкова с награда „Най-млада европейска изгряваща звезда“ на „Берлинале“

Шоу

Само на 19 години: Маргарита Стойкова с награда „Най-млада европейска изгряваща звезда“ на „Берлинале“

Само на 19 години: Маргарита Стойкова с награда Най-млада европейска изгряваща звезда на Берлинале - Tribune.bg
Снимка:

Само на 19 години актрисата Маргарита Стойкова спечели международно признание с първата си роля в пълнометражен филм. Тя бе избрана за най-младата европейска изгряваща звезда на кинофестивала „Берлинале“.

Отличието в предходни години са печелили имена като Даниел Крейг, Алисия Викандер и Рейчъл Вайс.

„Преди около година, преди да заснема филма „Диада“ с Яна Титова, гледахме референтни филми заедно. Един от тях бе първият филм на Алисия Викандер, с който тя е взела тази огромна награда. Тогава нямах представа какво е това отличие, но проучих след това и им казах на следващата репетиция, че и аз ще бъда „изгряваща звезда“. Яна се засмя, но каза да заснемем първо филма, а после ще говорим за това“, споделя емоциите си пред Нова телевизия младата актриса. Тези награди са познати също така в кино средите като европейските „Оскари“.

„В едно от интервютата на Яна разбрах, че в началото, тя не ме е виждала като главната героиня Дида, но нещата си се подреждат. Силно се надявам, че съм ѝ доказала обратното. Яна ще дойде с мен в Берлин и нямам търпение да ги видя отново и нея, и Алек Алесиев. Посвещавам тази награда изцяло на тях двамата. Те са причината да я получа“, разказва Маргарита.

„Аз съм третата българка, която печели за 27 години тази награда. Това е голямо нещо, но нямаше да е възможно без подкрепата на Петър Тодоров, който много ми помогна да стигнем до Берлин и да сбъдна тази моя мечта. Също така наградата е голяма отговорност. Нямам търпение да отида и да покажа, че и в България имаме актьори, които заслужават да стигнат далеч. Според мен всичко се случва с причина. Надявам се да докажа, че не съм случайна“, категорична е победителката.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети награда
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати