Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Саша Барън Коен съди компания за канабис, използвал образа му

Шоу

Саша Барън Коен съди компания за канабис, използвал образа му

Снимка:

Саша Барън Коен е предприел съдебни действия срещу американски диспансер за канабис, след като оттам използвали героя му Борат на билборд в Масачузетс, САЩ, съобщи Би Би Си.

Измисленият казахстански журналист участва в реклама, популяризираща слънчев устойчив канабис, заедно с неговата крилата фраза: „Хубаво е!“.

В делото се казва, че Барън Коен никога не е използвал канабис и няма да рекламира дрогата за каквато и да било сума пари.

Той иска обезщетение от най-малко 9 млн. долара. Компанията тепърва ще отговори.

Съдебният иск, подаден в понеделник в Масачузетс, обвинява Solar Therapeutics в нарушаване на авторски права и невярна реклама.

Адвокатът на актьора твърди, че компанията „хазартно“ го е използвала, мислейки, че той никога няма да го види.

Изображение на билборда е свалено. В документите към делото се казва, че канабисът остава спорен продукт, към който г-н Барон Коен няма интерес към одобрение, популяризиране или рекламира.

„Освен това г-н Барон Коен е роден в православно еврейско семейство и се гордее с културното си наследство. Той не желае да участва в разгорещените спорове между православната еврейска общност относно това дали канабисът може да се използва съгласно еврейските традиции, обичаи и правила“, се казва още в документите.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още