Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Саша Барън Коен съди компания за канабис, използвал образа му

Шоу

Саша Барън Коен съди компания за канабис, използвал образа му

Саша Барън Коен съди компания за канабис, използвал образа му - Tribune.bg
Снимка:

Саша Барън Коен е предприел съдебни действия срещу американски диспансер за канабис, след като оттам използвали героя му Борат на билборд в Масачузетс, САЩ, съобщи Би Би Си.

Измисленият казахстански журналист участва в реклама, популяризираща слънчев устойчив канабис, заедно с неговата крилата фраза: „Хубаво е!“.

В делото се казва, че Барън Коен никога не е използвал канабис и няма да рекламира дрогата за каквато и да било сума пари.

Той иска обезщетение от най-малко 9 млн. долара. Компанията тепърва ще отговори.

Съдебният иск, подаден в понеделник в Масачузетс, обвинява Solar Therapeutics в нарушаване на авторски права и невярна реклама.

Адвокатът на актьора твърди, че компанията „хазартно“ го е използвала, мислейки, че той никога няма да го види.

Изображение на билборда е свалено. В документите към делото се казва, че канабисът остава спорен продукт, към който г-н Барон Коен няма интерес към одобрение, популяризиране или рекламира.

„Освен това г-н Барон Коен е роден в православно еврейско семейство и се гордее с културното си наследство. Той не желае да участва в разгорещените спорове между православната еврейска общност относно това дали канабисът може да се използва съгласно еврейските традиции, обичаи и правила“, се казва още в документите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети