Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Учени от Пенсилвания: Половият акт повишава нивото на ключовите антитела в организма

Шоу

Учени от Пенсилвания: Половият акт повишава нивото на ключовите антитела в организма

Снимка:

Сексът е мощен инструмент за изграждане на отлични взаимоотношения, разкрива сексологът Беата Врубел

Учените не веднъж са доказвали, че сексът е не само удоволствие, но и здраве. Редовният секс има благоприятен ефект върху физическото и психическото състояние на човека и ни помага да се справим със стреса.

Не е тайна, че хормонът кортизол влияе върху развитието на стреса, а проучване на университета в Цюрих показва, че най-ниските му нива са открити при хора, които са по-склонни към интимност със своите половинки. Но това не е всичко. Сексуалната близост укрепва имунната система, има положителен ефект върху сърцето, помага за изгарянето на калории, подобрява качеството на съня и мозъчната функция, и облекчава болката. Не на последно място сексът предпазва тялото от вируси и патогенни бактерии, което прави човек по-малко податлив на инфекции. 

Проучване на университета „Уилкс” в Пенсилвания сочи, че половият акт повишава нивото на ключовите антитела в организма. Един интимен контакт седмично увеличава нивата на имуноглобулин А (IgA) с 30 процента.              

Пред списание „Newsweek” сексологът Беата Врубел разказа за благотворните въздействия на секса върху човек. По думите ѝ при сексуалното привличане сетивата са настроени да взаимодействат с партньора, така че сексът е мощен инструмент за изграждане на отлични взаимоотношения.

Сексологът обяснява, че процесът на интимно сближаване може да включва усмивка, еротичен разговор, масаж, или ласки, изобщо всичко, което ни доставя удоволствие.                                                                       


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема