Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Харви Уайнстийн искал да убие Дженифър Анистън

Шоу

Харви Уайнстийн искал да убие Дженифър Анистън

Снимка:

Холивудският продуцент беше осъден на 23 години затвор

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн е осъден на 23 години затвор. В съда е била разкрита кореспонденция на обвиняемия. От нея става известно, че Харви Уайнстийн е искал да убие „приятелката на Холивуд“ Дженифър Анистън.

Заедно с екип от помощници собственикът на продуцентската къща „Мирамакс“ е обсъждал анонс на предстояща публикация в „Нешънал Инкуайърър“, защото там Анистън го обвинява в сексуален тормоз. Като отговор Уайнстийн нарежда на екипа си актрисата „да бъде убита“, съобщава „Дейли Мейл“.

Статията, която изплашила обвиняемия, никога не е публикувана в пресата и това само по себе си доказва колко сериозни са били намеренията му. В оповестен откъс от споменатата статия, Анистън споделя, че продуцентът се държал по крайно непристоен начин като в продължение на няколко години се е опитвал да се домогне до нея, докосвайки я и пощипвайки я по тялото.

В хода на делото адвокатите са се сдобили с имейли на Уайнстийн и те са разкрити пред съда. Електронната поща на скандалният холивудски магнат съдържа молби за помощ, изпратени до десетки от най-влиятелните хора заради подетата срещу него кампания.

Опозореният 67-годишен филмов продуцент беше признат за виновен през февруари за изнасилване от трета степен и престъпно деяние от първа степен след съдебен процес в Манхатън по обвинения, отнасящи се до сексуално посегателство.

Преди датата на обявяване на присъдата му, което се случи днес, адвокатите му са подали правни документи, в които посочват, че присъда, по-голяма от задължителния минимум пет години, би била „фактическа доживотна присъда“. Той претърпя кардио операция с поставяне на стенд миналата седмица. Продуцентът е с влошено здраве и поради факта, че е настанен в затвора на нюйоркския остров Рикърс.

В писмо до върховния съдия на Ню Йорк Джеймс Бърк, правният екип, който защитава обвиняемия, изтъква, „че господин Уайнстийн може дори да не доживее до края на евентуалната присъда“.

В молбата си адвокатите настояват съдия Бърк да помисли за това, че животът на Уайнстийн е "унищожен" и че "е загубил всичко", откакто за първи път е обвинен в сексуална злоупотреба в статия от 2017 г., дала начало на движенията #MeToo и Time's Up.  


Коментари (1)

Стар,стар виц... Избирай-или ще те ядем,или ще те ..ем.И какво стана? Изядоха ме!
13.03.2020 18:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема