Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Сериалът „Чернобил“ в Русия: От една „отлично заснета лъжа“ до „няма слабости в него“

Шоу

Сериалът „Чернобил“ в Русия: От една „отлично заснета лъжа“ до „няма слабости в него“

Снимка:

Филмът бил завоалирана атака към сегашната власт в Русия, пише Комсомолская правда

Сериалът HBO и британската Скай „Чернобил“ е истински хит на Запад, но с интерес се очакваше как ще бъде приет в Русия, като се има предвид темата – аварията в съветската ядрена електроцентрала край град Припят. Сериалът предизвика противоречиви мнения. От една „отлично заснета лъжа“ до „няма слабости в него“.

"Сериалът показва кариеристи от Политбюро, които си спасяват кожите с цената на животите на жалкия, поробен народ", пише таблоидът Комсомолская правда. Според изданието това не само не дава точна представа за събитията от 1986 г., но е завоалирана атака към сегашната власт в Русия. А според вестник Аргументи филмът е „една отлично заснета лъжа“. Гражданите на СССР пък били представени като "кървави екзекутори на безпомощни хора", цитират изданието БГНЕС.

Въпреки тези отзиви – много руснаци намират сериала за обективен. Телевизионният критик Сузана Алперина казва: "Не мисля, че има елемент на пропаганда в сериала. Понякога гледната точка на тези отвън е по-вярна от нашата".

Както привържениците, така и критиците на "Чернобил" в Русия се обединяват около един въпрос. Защо Русия досега не е направила свой подобен сериал по тази тема, която очевидно вълнува гражданите на страната.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив