Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Сериалът „Чернобил“ в Русия: От една „отлично заснета лъжа“ до „няма слабости в него“

Шоу

Сериалът „Чернобил“ в Русия: От една „отлично заснета лъжа“ до „няма слабости в него“

Сериалът Чернобил в Русия: От една отлично заснета лъжа до няма слабости в него - Tribune.bg
Снимка:

Филмът бил завоалирана атака към сегашната власт в Русия, пише Комсомолская правда

Сериалът HBO и британската Скай „Чернобил“ е истински хит на Запад, но с интерес се очакваше как ще бъде приет в Русия, като се има предвид темата – аварията в съветската ядрена електроцентрала край град Припят. Сериалът предизвика противоречиви мнения. От една „отлично заснета лъжа“ до „няма слабости в него“.

"Сериалът показва кариеристи от Политбюро, които си спасяват кожите с цената на животите на жалкия, поробен народ", пише таблоидът Комсомолская правда. Според изданието това не само не дава точна представа за събитията от 1986 г., но е завоалирана атака към сегашната власт в Русия. А според вестник Аргументи филмът е „една отлично заснета лъжа“. Гражданите на СССР пък били представени като "кървави екзекутори на безпомощни хора", цитират изданието БГНЕС.

Въпреки тези отзиви – много руснаци намират сериала за обективен. Телевизионният критик Сузана Алперина казва: "Не мисля, че има елемент на пропаганда в сериала. Понякога гледната точка на тези отвън е по-вярна от нашата".

Както привържениците, така и критиците на "Чернобил" в Русия се обединяват около един въпрос. Защо Русия досега не е направила свой подобен сериал по тази тема, която очевидно вълнува гражданите на страната.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати