Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Синтия Никсън от "Сексът и градът" обяви гладна стачка заради войната в Газа

Шоу

Синтия Никсън от "Сексът и градът" обяви гладна стачка заради войната в Газа

Синтия Никсън от Сексът и градът обяви гладна стачка заради войната в Газа - Tribune.bg
Снимка:

Активисти, сред които актрисата Синтия Никсън, известна с ролята си на Миранда в „Сексът и градът“, започнаха гладна стачка пред Белия дом, съобщи „Гардиън“. Протестиращите настояват за постоянно прекратяване на военните действия в Газа и по-твърда позиция на американския президент Джо Байдън спрямо Израел. Демонстранте цитираха здравното министерство в Ивицата, според което убитите са близо 15 000 души, в т.ч. и над 6 000 деца.

„За седем седмици Израел е убил повече цивилни на малка ивица земя, отколкото са убитите за 20 години война в цял Афганистан“, отбеляза Синтия, като се представи за „майка на еврейски деца, чиито баби и дядовци са оцелели от Холокоста“.

По думите й, ако бомбардировките от последните седем седмици продължат, нито един палестински дом няма да остане цял до Бъдни вечер. Тя отправи призив към Байдън да прояви емпатия, да „погледне децата на Газа и да си представи, че са негови“.

Никсън все пак ще наруши гладната си стачка. Тя обяви, че планира да консумира само вода и лимон заради работен ангажимент в Ню Йорк.

Гладната стачка идва на фона на разединение в международната общност заради хуманитарната обстановка в ивицата Газа. След началото на войната между Израел и „Хамас“ САЩ и ЕС са заляти от вълни на антисемитизъм и нарастващ брой престъпления от омраза.

През уикенда трима млади мъже от палестински произход бяха простреляни, докато са се разхождали в близост до Университета във Върмонт.

А миналия месец собственик на жилище в Илинойс беше обвинен в престъпление от омраза, след като намушка смъртоносно с нож 6-годишно мюсюлманско момче и рани тежко майка му в Чикаго. Жертвите са били набелязани заради вярата им, заявиха от полицията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети гладна стачка
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети