Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. След заплахи и обиди – Кралското семейство започва „война“ с троловете и хейтърите

Шоу

След заплахи и обиди – Кралското семейство започва „война“ с троловете и хейтърите

Снимка:

Бъкингамският дворец ще сигнализира властите за коментари в социалните мрежи

Бъкингамският дворец обяви война на троловете и хейтърите в Интернет. От двореца публикуваха правила, които трябва да се спазват от потребителите в социалните мрежи на кралското семейство, а целта им е „ да създадат безопасна среда“ в мрежата.

Потребителите, които не спазват правилата, могат да бъдат предадени на властите и да започне разследване срещу тях, става ясно още от съобщението.

„Ние също така си запазваме правото да изпращаме всички коментари, които сметнем за подходящи за правоприлагащите органи за разследване“, пише в правилата.

Насоките са публикувани заради вълната от негативни коментари и обеди по адрес на херцогините Кейт и Меган, съобщава Ройтерс. На прицел на хейтърите са и принцовете Уилям и Хари.

Източник от двореца е съобщил за списание Hello!, че служители прекарват часове всяка седмица, за да изтриват сексистки и расистки коментари, насочени най-вече към Меган.

Според правилата на кралското семейство, коментарите в социалните мрежи не трябва да бъдат „клеветнически, нецензурни, обидни, заплашващи, оскърбителни, да насърчават омраза или насилие“. Те не трябва да съдържат спам, да са извън темата и да са неразбираеми.

При нарушаване на правилата и използването на обиди, коментарите на потребителите ще бъдат изтривани, а акаунтите им – блокирани.

Над 4,5 млн. следват официалния профил на кралското семейство в Instagram, а над 3,9 млн. са последователите им в Twitter и Facebook.  

 

 

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още