Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. София Борисова: Да посрещнем Новата година с бляскав тоалет

Шоу

София Борисова: Да посрещнем Новата година с бляскав тоалет

Снимка:

Тенденциите са злато, сребро и червено, казва дизайнерът

Страшно много си харесвам работата. Работата ми е хоби и хобито ми е работа. Това каза пред БГНЕС София Борисова, която е една от най-популярните дизайнерки на сватбени, официални и коктейлни рокли у нас.

Тя се занимава с мода вече 27 години. Започва през 1993 г. и както сама казва оттогава до днес времето минало много бързо, но пък е щастлива, че успява да усъвършенства това, което прави.

„В България има доста събития, за които хората залагат на официални тоалети. Не са само абитуриентските балове, покрай които за младите момичета се купуват рокли. Има дами, които не само у нас, но и в чужбина ми се доверяват и за тях правя официални рокли за различни събития, поводи, балове“, разказа дизайнерката.

Модата е доста циклична, не крие още София Борисова и добавя, че това, което е било модерно през 70-те, 80-те години, сега също се повтаря, но с нови материи, иновации в дизайна, кройката, материята – абсолютно всичко. „Българката винаги е била модерна, винаги е искала да спазва модните тенденции в световен мащаб, винаги знае какво да иска – предпочита новите колекции, не старите. Наистина тя се облича много добре, стилно и елегантно“, смята София Борисова.

Новогодишните празници винаги са повод за наслада и щастие за дамите. По традиция всички се стремим да блеснем с най-красивия си тоалет на коледното парти или в новогодишната нощ. Пандемията обаче през изминаващата 2020 година направи и празниците в края й по-различни.

„Винаги предпочитат да си купят нещо ново, бляскаво, лъскаво – специално за Нова година, да бъдат различни, красиви. Друго е настроението и самочувствието, което ти дава един тоалет. Наистина българките залагат на това, но тази година е много по-различна, да се надяваме, че тя ще бъде единствената и 2021 година ще бъде по-добра“, каза дизайнерката.                             

Тя разкри какво по принцип обича да облича българката за празниците. „За Нова година българката иска да е с бляскав тоалет. Естествено модните тенденции са злато, сребро, няма как да пропуснем червения цвят – това все пак е цветът на Коледа и Нова година. А от това къде ще ходи, зависи дали роклята ще бъде къса или дълга“, разкри Борисова.

У нас, по думите й, тази година, за разлика от света не са се правили дигитални ревюта. „По-скоро имаше представяне в самите бутици, което ние направихме и ще направим, специално за нашите клиенти“, каза тя. Нейното ревю трябвало да бъде на 13 март – датата, от която у нас беше обявено извънредно положение на територията на цялата страна. И днес София Борисова с усмивка споделя, че явно не й е било писано да го представи, но подчерта, че най-важното е да сме здрави, а тя лично се надява всичко друго да се промени. „Но пък сме и щастливи в България, защото това, което по мои наблюдения се случва с партньорите ми в Милано, Париж, даже и в Букурещ, където доста добре предлагаме нашите тоалети – те затвориха, нямаше сватби, всичко се отложи за 2021 година. Докато у нас наистина мерките бяха много по-добри, нашите булки си направиха сватбите, макар че имаше отлагане, абитуриентските балове, макар че имаше забавяне, също се състояха. И това ни помогна да можем да оцелеем“, разказа София Борисова.

„Екипът, с който работя, е повече от семейство, защото през цялото това време от сутрин до вечер ние прекарваме заедно. Не съм съкратила никого. Много ми е трудно, но не ми се мисли, не искам да съкращавам никого, не искам никой да си тръгва. Мисля, че с усилия ще успеем да си запазим екипа, защото наистина повярвайте – 27 години не се гради лесно един екип, който си направил от истински професионалисти“, не крие София Борисова. Лятото те работели и не се възползвали от мярката 60/40, но сега допуска възможността да го направят от декември или януари, защото им е трудно.

„Искам да призова българската, въобще жената: На Нова година, макар че може би ще си останем вкъщи, да посрещнем 2021 година с официална рокля - да я извадим от гардероба, да я облечем. Ако може да подкрепите българските производители, българското, да изберат българския дизайнер. Повярвайте, не е лесно да си запазим хората, с които работим толкова години. И ако те ни подкрепят да изберат сватбената или официалната рокля на български дизайнер, ние наистина ще оцелеем, ще им бъдем благодарни. Най-вече бъдете здрави!“, пожела тя.  

София БорисоваСофия Борисова

                                                                                                                                                                                                                           


Коментари (1)

Stefan По-бляскав тоалет от лъчисто облекло на службите по защита на населението, не съм виждал.

Ползват ги при бедствия и аварии и защитават участниците в спасителни акции. В квартала изнамерили десетина екипа, има и противогази, ще тропнем хорце в полунощ и ще сме фешън.

Но момичетата не се побират, трябва в едно облекло да скачат по три.

Или не, сега се сетих, скачаме по двойки и ще сме върло иновативни!
31.12.2020 16:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема