Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Социалната изолация възражда автокината

Шоу

Социалната изолация възражда автокината

Снимка:

Столична община ще разгледа предложения за автокина

Новото е добре забравеното старо - тази максима вече има продължение не само в модата, а и в културата във връзка с практиката да се прожектират филми зад големи търговски и административни сгради. Така в условията на социална изолация хората все пак могат да споделят удоволствието от филмите без да нарушават правилата за дистанция.

Още от началото на март киносалоните и театрите у нас са затворени, за да се ограничи разпространението на коронавирусната инфекция. Спрени са и всички останали масови културни прояви като концерти и изложби. Затова от Столична община са предприели стъпката да разгледат предложения за автокина, като едното е зад НДК. На 1 юли се очаква да започне провеждането на културни събития на открито и след разрешение на правителството може да се отвори автокино и в Борисовата градина. Две предложения за автокина са постъпили в Столична община – едното е за паркинга зад НДК, потвърдиха от кметството пред „Площад Славейков“.

В зависимост от мястото на провеждане на прожекциите, се очаква да се събират от 50 до 80 коли. Възможно е в ситуацията на пандемия разстоянието между автомобилите да се увеличи. Друго условие е продажбата на билети да става единствено онлайн и на зрителите да им е забранено да отварят прозорците си или да напускат превозното средство.

Зрителите няма да са разположени на седалки един до друг, но  колите трябва да са паркирани на определено разстояние от около поне 2 метра една от друга, а в превозното средство не може да има повече от двама души.

Автокино съществува и до момента у нас, но то организира турнета в различни градове. Екипът му също разглежда две места за прожекции в София, като едното е на покрива на „Сердика център“.  Единственото у нас „кино под звездите“ предлага български заглавия с цел популяризиране на родното филмопроизводство. Тази пролет на вниманието на публиката е лентата „Ятаган“.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема