Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Таймс: Новият живот на Хари и Меган ще е удар по бюджета на Скотланд Ярд

Шоу

Таймс: Новият живот на Хари и Меган ще е удар по бюджета на Скотланд Ярд

Таймс: Новият живот на Хари и Меган ще е удар по бюджета на Скотланд Ярд - Tribune.bg
Снимка:

Безопасността на британското кралско семейство годишно струва на данъкоплатците 106 милиона паунда

Новият живот на принц Хари и съпругата му Меган в Канада, където херцогът и херцогинята на Съсекс възнамеряват да прекарват значителна част от годината, след отказ от статута на висши членове на кралското семейство, ще нанесе значителен удар върху бюджета на Скотланд Ярд, съобщава Таймс.

Въпросът за разходите за защитата на кралската двойка е истински проблем, твърди изданието и се позовава на източници от полицията, които се опасяват, че искането на Хари и Меган да бъдат считани за „лица, ползващи международна защита“, може да доведе до това бюджета на звеното, защитаващо кралското семейство, „да излезе извън контрол“. Обезпечаването на безопасността на двойката във Великобритания струва на полицията 600 000 британски лири годишно (780 хиляди долара), а живота в чужбина значително ще увеличи свързаните с това разходи.

„Двойката не е измислила напълно последствията от преместването им в Канада в областта на сигурността и поставя лондонската полиция в затруднено положение“, твърди бивш шеф на Скотланд Ярд, чието име не е посочено.

Според документи, с които Таймс разполага, полицейското управление вече изпитва недостиг на офицери-специалисти по охрана на кралското семейство.

По време на неотдавнашна седемседмична ваканция в Канада шестима офицери постоянно са пазели внука на кралицата и съпругата му. Общо на терен е имало 10 служители на британската полиция, защото се обръща специално внимание на осигуряването на безопасността на принц Хари, тъй като се взема предвид неговият военен опит в Афганистан.

Поради увеличаването на броя на официалните събития, включително такива в чужбина, в които участват членове на британското кралско семейство, разходите за полети на служители на охраната са нараснали от 3,47 милиона британски лири (4,51 милиона долара) през финансовата 2016-2017 година до 4,62 милиона паунда (6 милиона долара) през 2018-2019 г. Цената за настаняването им в хотели е увеличена от 1,12 милиона паунда (1,45 милиона долара) през 2016-2017 г. на над 2 милиона паунда (2,6 милиона долара) през 2017-2018 г.

Като цяло, осигуряването на безопасността на британското кралско семейство, както посочва изданието позовавайки се на антимонархистката организация „Република“, годишно струва на данъкоплатците 106 милиона паунда (137,8 милиона долара).

Кралица Елизабет II подкрепи принц Хари и съпругата му в решението им да започнат "нов живот". След срещата в понеделник на Нейно величество с наследника на трона, принцът на Уелс, Чарлз, както и принцовете Уилям и Хари, кралицата подчерта, че внукът и съпругата му не искат да бъдат финансово зависими от кралското семейство и британското правителство в бъдеще. Според монарха семейството на принца ще бъде в "преходен период, през който те ще прекарват времето си в Канада и Обединеното кралство".

„Семейството ми има да разрешава трудни въпроси и предстои още много работа“, призна кралицата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети