Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Трансджендър роди момченце, страдал от критиките на непознати

Шоу

Трансджендър роди момченце, страдал от критиките на непознати

Според лекарите бременност била невъзможна след толкова много поет тестостерон

Трансджендър, който преди месеци е родил момченце, се оплака че е бил жертва на словесни атака и непознати са му се подигравали. 28-годишният Уайли Симпсън някога е роден като момиче. Така и не успява обаче да се усети като такова.

Когато става достатъчно голям, започва терапия за смяна на пола. Впоследствие премахва оперативно женските си гърди. Според лекарите Уайли няма как да забременее – дългите години хормонална терапия са изключили подобна възможност. Преди година обаче се появяват сутрешни неразположения и бебешко коремче.

В крайна сметка Уайли и партньорът му Стефан стават горди родители на здраво момченце. Бременността обаче се оказва емоционално тежка, заради многото критики на напълно непознати.

„Трябваше да се справям със стигмата на обществото и с това, че съм бременен мъж. Не всеки ден някой вижда бременен мъж да се разхожда по улицата. Наричаха ме „То“, казваха ми „никога няма да си мъж, мъжете не износват деца“, разказва преживяното Уайли.

Наред с атаките на околните, той трябва да се справя и със собствената си психика, тъй като след години на пълна вяра че трябва да е мъж, изведнъж бременността събужда женското в него.

„Но всичко си струваше заради Роуан. След като вече нямам корем, мога да си взимам хормоните и да се чувствам като баща, а не като майка“, разказва Уайли.

Въпреки това не възнамерява да прави опити за второ бебе. Целта му е да мине до края на процедурата за смяна на пола и безвъзвратно да стане мъж.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема