Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Учените съветват: Правете секс още на първата среща

Шоу

Учените съветват: Правете секс още на първата среща

Снимка:

Емоционалното привличане било в пряка връзка със сексуалния апетит

Колкото и да е шокиращо за някои хора – сексът на първа среща се оказва полезен за двойките. Емоционалното привличане между мъжа и жената било пряко свързано със сексуалното желание.

Добре било да се пристъпи към интимни ласки още на първата среща. До това заключение стигнали учени от университета в Рочестър и на техни израелски колеги от Научния център в Херцлия.

Психолозите твърдят, че сексуалното привличане играе съществена роля при оформянето на стабилни партньорски двойки. Заключенията им са цитирани от в „Метро“.

"Сексът задълбочава емоционалната обвързаност между непознати", твърди един от авторите на изследването Гурит Бирнбаум. Според нея това се отнася за партньорите както от женски, така и от мъжки пол.

По време на изследванията били направени тестове с доброволци от двата пола, които трябвало да установят контакт във възбудено състояние. За целта били използвани сублиминални еротични сигнали. Имало и контролна група, която не била подложена на подобен подход.

Доброволците, с "активирани" сексуални системи показвали повече грижовност и съпричастност при изпълнението на поставените задачи. Изследователите са на мнение, че неврологичните стимули, отговарящи за сексуалното желание, също касаят и емоционалното привличане.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема