Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. В Амстердам: Забраниха на туристите да обикалят из квартала на Червените фенери

Шоу

В Амстердам: Забраниха на туристите да обикалят из квартала на Червените фенери

Снимка:

Проява на пренебрежение е сексуалните работници да бъдат третирани като туристическа атракция, смятат от градската администрация

Организираните туристически обиколки през известния квартал на Червените фенери в Амстердам ще бъдат забранени от 1 април, съобщи сайтът „NLtimes”.

Приблизително 115 туристически групи преминават ежедневно през квартал Де Вален, твърдят местните власти. Кметът на града обяви, че според направено проучване, около половината от жителите и фирмите там са настроени отрицателно към обиколките.

„Проява на пренебрежение е сексуалните работници да бъдат третирани като туристическа атракция, затова обиколките в Де Вален ще бъдат забранени“, каза Виктор Еверхард, отговарящ за икономическите въпроси в градската администрация, цитира изданието БГНЕС.

За организирана се смята туристическа обиколка на група от петима или повече хора.

Глобата за екскурзовод без наличието на съответните разрешителни или при нарушаване на разпоредбите е 190 евро. При трето нарушение може да се стигне до глоби от 2500 до 7 500 евро.

Новите правила изискват всички екскурзоводи да бъдат лицензирани, а туристическите групи да бъдат ограничени до 15 души. На гидовете вече не им е позволено да привличат туристи на улицата. Глобени три пъти екскурзоводи рискуват да им бъде отнето разрешителното.

Туристически обиколки ще могат да се правят в часовия диапазон между 8:00 ч. и 22:00 ч., като на групите няма да им бъде позволено да спират пред входовете на сградите, по тесните мостове или на други натоварени места. Правилата забраняват употребата на говорители, както и на алкохол и наркотици.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема