Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Виктория Георгиева ще представи България на "Евровизия 2020"

Шоу

Виктория Георгиева ще представи България на "Евровизия 2020"

Снимка:

През лятото Виктория влезе в класациите с парчето I Wanna Know

Виктория Георгиева ще бъде българският представител на "Евровизия 2020". Нейната звезда изгря в четвъртия сезон на Х Фактор, където дори я наричаха Българската Адел.

"Много съм  развълнувана, че получавам шанс да представя страната. Няма по-голяма чест за един артист! За мен това участие е преди всичко огромна отговорност и привилегия, защото музикатa е начин да изразя себе си и това, в което вярвам. Нямам търпение да споделя с всички новите си проекти. Благодаря на БНТ, че повярва в мен", заяви пред БНТ младата певица.

Това лято Виктория влезе в класациите с песента I Wanna Know. Именно то й помогна да сключи договор за международно разпространение. Той бе подписан през септември с британската компания Ostereo.

Страната ни отново ще вземе участие в музикалния конкурс „Евровизия“ благодарение на партньорството си с голяма британска компания, която е работила със звезди като Бионсе, Бритни Спиърс, Роби Уилямс.

Песента, с която Виктория ще представи България, трябва да бъде представена в началото на месец март следващата година, като успоредно с това се работи и по първия самостоятелен албум на изпълнителката.

Музикалната надпревара ще се проведе на 12, 14 и 16 май в Ротердам, Холандия и ще се излъчва на живо по БНТ1. На 28 януари ще се изтегли жребий, на който ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още