Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Водка с кисели краставички – адска комбинация за стомаха

Шоу

Водка с кисели краставички – адска комбинация за стомаха

Водка с кисели краставички – адска комбинация за стомаха - Tribune.bg
Снимка:

Гастроентеролози съветват туршията да се замени с кисело зеле, когато се пие силен алкохол

Маринованите краставици в комбинация с алкохол могат да доведат до много негативни последствия за здравето. Гастроентерологът Сергей Вялов разказа за това в интервю за РИА Новости.

Според експерта използваният като основен компонент за консервирането на краставичките оцет може да раздразни лигавиците на стомашно-чревния тракт. Използването на кисели краставици като „мезе” за водка и други силни алкохолни напитки може да причини възпаление.

Вялов предупреди, че честата употреба на кисели или пикантни храни в комбинация с алкохол може да доведе до гастрит, ерозия на червата и язви.

Гастроентерологът посъветва използването на кисело зеле като заместител при консумация на високо градусов алкохол. Тази туршия съдържа метионин, който предотвратява развитието на язви и е лечебна за лигавицата на стомаха.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети водка, стомах

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети