Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Водка с кисели краставички – адска комбинация за стомаха

Шоу

Водка с кисели краставички – адска комбинация за стомаха

Водка с кисели краставички – адска комбинация за стомаха - Tribune.bg
Снимка:

Гастроентеролози съветват туршията да се замени с кисело зеле, когато се пие силен алкохол

Маринованите краставици в комбинация с алкохол могат да доведат до много негативни последствия за здравето. Гастроентерологът Сергей Вялов разказа за това в интервю за РИА Новости.

Според експерта използваният като основен компонент за консервирането на краставичките оцет може да раздразни лигавиците на стомашно-чревния тракт. Използването на кисели краставици като „мезе” за водка и други силни алкохолни напитки може да причини възпаление.

Вялов предупреди, че честата употреба на кисели или пикантни храни в комбинация с алкохол може да доведе до гастрит, ерозия на червата и язви.

Гастроентерологът посъветва използването на кисело зеле като заместител при консумация на високо градусов алкохол. Тази туршия съдържа метионин, който предотвратява развитието на язви и е лечебна за лигавицата на стомаха.


Етикети водка, стомах

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати