Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Японски милиардер се отказва да търси годеница за полет до Луната

Шоу

Японски милиардер се отказва да търси годеница за полет до Луната

Снимка:

Почти 28 000 жени се отзоваха на обявата на Маедзава и подадоха заявления на неговия уебсайт

Богаташите по цял свят имат най-разнообразни и нестандартни идеи за прекарване на свободното време и не само. В повечето случаи, за да удовлетворят своите прищявки, парите за тях не са от значение. Така например, Японският милиардер Юсаку Маедзава реши да си търси спътница в живота чрез конкурс.  В началото на януари той обяви кастинг за избор на негова годеница. Но имаше и едно условие. Тя  трябваше да го придружи в космически полет до Луната на кораб, построен от компанията на Илон Мъск „SpaceX“, предаде БГНЕС.

Почти 28 000 жени се отзоваха на обявата на Маедзава и подадоха заявления на неговия уебсайт. Днес обаче бизнесменът туитва, че се е отказал от идеята, съобщава Би Би Си. Телевизионното шоу, което трябваше да излъчва конкурса, е отменено.

"По лични причини уведомих телевизионната компания, че няма да участвам в снимките за търсене на годеница", каза Маедзава. "Искрено и честно исках шоуто да се състои, но част от мен се съмняваше – нужно ли е това?"

44-годишният милиардер се разкая дълбоко за това, че 27 722 жени са изгубили ценно време за подаването на молбата.

Той нарече начинанието си егоистично и заяви, че поднася дълбоки извинения на всички кандидатки..

Списъкът с изисквания към участничките в кастинга, обявен на 13 януари, беше кратък: кандидатките трябваше да са над 20-годишна възраст, да не са омъжени, с чувство за хумор и желание да летят в космоса.

Тъй като не успя да намери своята половинка, на търговския полет до Луната през 2023 г. Маедзава ще лети без своя любима. Според плана на полета корабът трябва да се доближи до спътника на Земята и да обикаля около него, но няма да кацне.

Не се съобщава сумата, която японецът е платил на компанията на Илон Мъск за този полет.

Юсаку Маедзава натрупа голямо богатство от веригата за продажба на дрехи „Зозо“. Наскоро той се раздели с 27-годишната актриса Аяме Горики и сподели пред медиите, че се чувства самотен след раздялата. "Все още съм отдаден на мечтата да обичам една единствена жена през целия си живот", написа той.

Освен като първия бъдещ космически турист в проекта на Мъск, японецът е известен и като автор на най-популярния туит в света: преди година той обяви награда за тези, споделили туита му, и обеща да плати 100 милиона йени (925 хиляди долара).

Именно този туит стана най-„споделяният“ в историята на социалните мрежи с 4,3 милиона публикации. През февруари 2019 г. Маедзава обяви, че е изпълнил обещанието си и е изплатил обещаната печалба на 100 души като подарък за Нова година.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема