Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. За първи път в историята на конкурса, Мис Франция е с къса коса

Шоу

За първи път в историята на конкурса, Мис Франция е с къса коса

За първи път в историята на конкурса, Мис Франция е с къса коса - Tribune.bg
Снимка:

Обществен дебат възникна във Франция след националния конкурс за красота. За първи път в 103-годишната история на конкурса победителката е с къса коса.

Серия от критики заля социалните мрежи, а победата на 20-годишната носителка на короната беше определена като жест към либералите. Ето как французите реагираха на промяната в стереотипа за красавица.

20-годишната студентка по математика и статистика Ев Жил от селцето Куедипр близо до Дюнкерк спечели приза Мис Франция 2024 година след вот на зрители и на 7-членно женско жури.

Последва лавина от коментари в социалните мрежи - ожесточени атаки за слабата й фигура, видеоклипове, в които я сравняват с други победителки с дълги лъскави коси.

Не липсваха и твърдения, че е спечелила само като жест към културата за включване на различните и това е победа не на красотата, а на радикалния феминизъм. 

"Това е победа за различните. Никой не трябва да ни диктува кои сме. Свикнали сме да виждаме красиви победителки с дълги коси, а аз избрах момчешки стил с къса коса. Жените са различни и всяка една е уникална", това казва интервюта за френските медии Ев Жил.

Изборът на къса подстрижка в т.нар. стил "пикси" е на фризьорката от родното село на Ев, пише БНТ. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети скандал
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати