Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. „Замръзналото кралство 2“ е най-касовата анимация на всички времена

Шоу

„Замръзналото кралство 2“ е най-касовата анимация на всички времена

Замръзналото кралство 2 е най-касовата анимация на всички времена - Tribune.bg
Снимка:

„Замръзналото кралство 2“ на студиото „Дисни“ изпревари своя предшественик, като се превърна в най-касовия анимационен филм в историята на световната анимация. Приходите от бокс-офиса му надхвърлиха 1,325 милиарда долара, съобщава Box Office Mojo.

По този начин лентата надмина рекорда, поставен от оригинала от 2013-а – 1,29 милиарда.

Анимацията се подреди и на 14-място сред най-печелившите филми в историята на киното изобщо. Cпoрeд Disnеy филмът мoжe дa дocтигнe и по-високи места в класацията, тъй като още е по кината и има време да трупа още приходи.

Всъщносът лентата отстъпва пред осъвременената версия на „Цар Лъв“, която събра 1,65 милиарда, но филмът разчита на специални ефекти и не се брои за анимация, а за игрален римейк на оригинала от 1994-а.

По-рано за лидери бяха считани пълнометражните анимационни филми „Феноменалните 2“, които спечелиха 1, 243 милиарда долара, и „Замръзналото кралство 1“ (1,228 милиарда долара).

Откакто тръгна на големия екран през ноември „Замръзналото кралство 2“ чупи рекорди. Филмът реализира най-касовия дебют за месеца за анимация с приходи от 130 милиона долара и стана първата анимационна лента в историята, която спечели трицифрена сума през дебютния си уикенд извън летния сезон. Продължението вдигна и летвата на американския боксофис през 5-дневната ваканция за Деня на благодарността – 123 милиона за целия период.

Саундтракът от "Замръзналото кралство 2" оглави класацията на "Билборд" за албуми.

Замръзналото кралство 2“ е шестият филмов проект на студиото, който е спечелил повече от милиард долара през 2019 г. По-голямата част от тази сума беше осигурена от международния бокс-офис.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети