Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Заради коронавируса: бар в Обединеното кралство се опитва да стане църква

Шоу

Заради коронавируса: бар в Обединеното кралство се опитва да стане църква

Снимка:

Новото паство чакало с нетърпение да отпие от „светената вода“ на храма

Текила бар в Нотингам, Обединеното кралство иска регистрация като църква, за да избегне ограниченията на коронавируса, съобщава в. „Ню Йорк пост”.

Собственикът - 34-годишният Джеймс Аспел, е публикувал вече снимки на официалното си заявление. Той иска да направи бара си “400-те Текила зайци и Мецкал коктейл бар” официално място за срещи за религиозно поклонение.

На снимките Аспел е усмихнат с вдигнати палци, докато изпраща по пощата формуляра за регистриране на бара си като Църква на четиристотинте зайци.

ИнстаграмИнстаграм

За да успее да се регистрира, обаче, предприемчивият мъж се нуждае от хора, които да го подкрепят и да кажат, че са част от неговата конгрегация, обявявайки пред Nottinghamshire Live, че могат да се регистрират като „вярващ в зайците“.

„С места за поклонение, на които е разрешено да бъдат отворени, ние решихме защо пък да не се захванем с религия!“, обясни той във Фейсбук своята идея. Още повече, че така ще бъде разрешено събирането на хора в бара, което иначе е забранено съгласно строгите правила за заключване на Обединеното кралство, които позволят на бара само да продава храна „за вкъщи”.

„Не може да е толкова трудно, нали!", коментира Аспел, обещавайки на хората от неговата конгрегация „Събиране всеки ден до късно“.

ИнстаграмИнстаграм

Аспел е категоричен пред Nottinghamshire Live, че макар нещата около регистрацията да са започнали на шега, „става дума за сериозно нещо“. Гневът му е породен от „лицемерието“ на строгите заключвания, които според него несправедливо нараняват баровете.

Собственикът на текила бара признава, че дори и молбата му за „храм” да бъде одобрена, вероятно няма да му бъде позволено да сервира алкохол. Вместо това Аспел се надява „да се адаптира по различен начин и да се забавлява“.

Реакциите в социалните медии красноречиво подкрепят новата регистрация на заведението, като новото паство чака с нетърпение да отпие от „светената вода“ на храма.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още