Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Заради пандемията филмите претенденти за „Оскар 2021“ могат да дебютират със стрийминг услуга

Шоу

Заради пандемията филмите претенденти за „Оскар 2021“ могат да дебютират със стрийминг услуга

Снимка:

Когато кината отворят отново изключението от правилото вече няма да се прилага

В отговор на последствията от пандемията от коронавируса върху филмовата индустрия, Академията обяви историческата промяна за 93-те награди „Оскар“ - филмите претенденти за „Оскар“ ще могат да дебютират със стрийминг услуга без да минават през кината, но само за тази година, съобщи БГНЕС.

Избираемостта на Оскарите е основен въпрос, откакто мерките за социално дистанциране доведоха, както до отмяната на големите филмови фестивали, така и до затварянето на киносалоните.

„Изправени сме пред разгръщаща се реалност на непредвидена, безпрецедентна глобална здравна криза и се опитваме да реагираме на случващото се в света, като в същото време подкрепяме нашите режисьори, които са в обстоятелство извън техния контрол“, каза президентът на филмовата академия Дейвид Рубин.

По-рано този месец филмовата академия дари 6 милиона долара, за да помогне на служителите в киното и техните семейства по време на тази криза.

„Основното ни послание е да се грижим за себе си“, подчерта и  Доун Хъдзън, главен изпълнителен директор на филмовата академия.

Съветът на академията обаче отбеляза, че когато кината се отворят отново, изключението от правилото вече няма да се прилага. Мнозина очакват кината да се отворят отново до юни или юли. Ако случаят е такъв, филмовата академия ще разшири квалификационните кина извън Лос Анджелис, включвайки места като Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско, Маями и Атланта.

„Кинопреживяването е ДНК-то на академията и съпреживяването в киносалона е нещо, което според нас е съществено за филмите“, каза Хъдзън.

Всички членове на филмовата академия вече могат да гласуват на първия тур за международен игрален филм – категорията, известна преди като най-добър чуждоезичен филм.

Бордът също така съобщи, че за да може даден филм да отговаря на категорията за музика, трябва да има 60% оригинална музика. Продължения и филми от поредица трябва да имат минимум 80% нова музика.

Все още не са взети решения относно плановете за годишните награди за цялостно творчество, които обикновено се връчват през есента в Лос Анджелис. Но 93-тите награди на Академията все още са в процес на подготовка и преразглеждане и предстои да се състоят в Лос Анджелис на 28 февруари 2021 година.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още