Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Заради сексизъм отстраниха Жерар Депардийо от Националния орден на Квебек

Шоу

Заради сексизъм отстраниха Жерар Депардийо от Националния орден на Квебек

Заради сексизъм отстраниха Жерар Депардийо от Националния орден на Квебек - Tribune.bg
Снимка:

Френският актьор Жерар Депардийо беше отстранен от Националния орден на Квебек от министър-председателя на френскоговорещата канадска провинция заради "шокиращи" изказвания за жени, излъчени в репортаж, съобщи АФП. 

"Скандалните изказвания на Депардийо пред камера шокираха международната публика, и то основателно. Поведението му петни репутацията на членовете на Националния орден на Квебек. Затова взех решението да наредя незабавно отстраняване от Ордена", каза премиерът на Квебек Франсоа Лего в свое обръщение. 

През декември телевизионният канал France 2 излъчи кадри, заснети пет години по-рано в Северна Корея. На тях актьорът прави серия женомразки забележки, придружени с обиди, по адрес на жени, включително и към малко момиче. 

Депардийо вече е обвинен в изнасилване. В средата на септември беше подадена още една жалба срещу актьора за сексуално насилие по време на снимки през 2007 г. 

Депардийо отрича всички обвинения. 

Това е първият случай, в който съветът към Националния орден на Квебек препоръчва отстраняване на свой член. Орденът е основан през 1984 г. и е най-престижното отличие на канадската провинция.

Жерар Депардийо беше обявен за кавалер на ордена през 2002 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати