Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Звездният фолклорен дует Бисера и Лидия с първи самостоятелен проект

Шоу

Звездният фолклорен дует Бисера и Лидия с първи самостоятелен проект

Снимка:

„Сяйна месечина“ е българска песен от Западните покрайнини

Клипът към песента на Бисера и Лидия беше качен в интернет в петък. Само за няколко часа „Сяйна месечина“ набра сериозни последователи.

„Сяйна месечина“ е песен от Поморавието, днешна Източна Сърбия. В нея се пее за Смиляна мома и нейната любов с млад момък. Текстът е запазен от народното творчество.

Аражиментът е на Иван Йосифов, кавал Петър Иванов, акордеон Иван Йосифов, тамбура и китара Вели Чаушев, тарамбука Цветан Койчев. В ролите в клипа са Мелина Трендафилова и Антонио Симеонов. Принос за реалзицаията имати Ивайло Шопски и Габриела Кръстанова.

Младите жени от Костинбродското село Драговищица имат мисия да съхраняват българския фолклор не само чрез популяризиране на традиционни народните песни, но и чрез представянето на исторически личности и показването на народни носии от цяла България, в лични фотосесии.

Само преди дни двете красавици станаха сензацията на XV-тия Международен фолклорен конкурс, „Пауталия" 2021г. в гр. Кюстендил. Те не оставиха шанс на конкуренцията и взеха Първо място на престижното състезание.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още