Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. „Левски“ погасява дълга си към НАП

Спорт

„Левски“ погасява дълга си към НАП

Левски погасява дълга си към НАП - Tribune.bg
Снимка:

Ръководството на „Левски“ трябва да обяви в най-скоро време голяма новина, която да успокои феновете на тима след продажбата на основни футболисти. Това съобщава Novsport.com.

С парите от изходящите трансфери на Уелтън, Дарлан, Жереми Петрис и Роналдо ще бъде покрита главницата на дълга към НАП, която възлиза на 5 млн. лева.  

Карето вече има нови отбори, но парите все още не са влезли в касата на столичния гранд. Само по сделката за Уелтън с Гамба Осака на стадион "Георги Аспарухов" ще приберат 2 млн. евро, но част от тях ще отидат за бившия му клуб в Бразилия.

Същото важи и за трансфера на Роналдо. "Сините" генерираха и 100 хил. евро от продажбата на Петрис, както и 600 000 за Дарлан, която трябва да бъде представен съвсем скоро в Китай.

А ако "сините" платят главницата ще паднат и голяма част от лихвите, които са почти колкото основната сума. През декември шефовете на "сините" разкриха, че Левски дължи на държавата под 10 млн. лева.  

От 1 януари 2024 година клубът внася по 279 000 лева в продължение на 36 месеца.  

Именно това задължение е цел №1 на клуба, отакто собственик е Наско Сираков. Легендарният голмайстор на няколко пъти обяви, че най-важният мач на Левски е погасяването на дълга към държавата.  

Има и друго парче от "синия" пъзел, което е от изключителна важност. Финансовият ангажимент на Левски към НАП пречи на клуба да работи по проекта за нов стадион. По-рано този месец стана столичани направиха крачка в тази посока, след като бе учредено дружеството "Стадион Георги Аспурухов ЕАД".

Със сигурност 26-кратните шампиони се нуждаят от инвеститор, но ако се надяват на помощ от държавата, какъвто е случая с другите родни клубове, трябва да нямат натрупани подобни задължения.    

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НАП, дългове
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети