Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. 10 българи участват в първия европейски турнир по плажен тенис до 14 и 18 г.

Спорт

10 българи участват в първия европейски турнир по плажен тенис до 14 и 18 г.

10 българи участват в първия европейски турнир по плажен тенис до 14 и 18 г. - Tribune.bg
Снимка:

Шампионатът ще се проведе в комплекс Therma Village в Кранево

19 държави ще участват в 13-ото европейско първенство по плажен тенис, на което България ще е домакин за четвърти път. Шампионатът ще се проведе в комплекс Therma Village в Кранево, а официалното откриване на първенството на Стария континент за мъже и жени e насрочено за 4 септември в 19 часа. Първенците ще бъдат излъчени на 8 септември.

Преди това, от 2 до 4 септември, за първи път ще бъдат проведени турнири при юношите и девойките до 14 и 18 години. Страната ни ще бъде представена от 10 момичета и момчета. При 14-годишните това са: Михаела Йорданова, Йоана Иванова, Димитър Берданков и Борис Димов, а при 18-годишните: Елина Буюклиева, Алексия Василева, Александър Гюнов, Емилиян Цветков, Велизар Василев и Георги Ламбов. В първия ден националите ни по плажен тенис проведоха пълноценна тренировка, както и спаринг срещи помежду си. Състезателите участваха във фотосесия с националните екипи, а родните представители по плажен тенис се открояват с изключително елегантни спортни екипи на Asics. След края на първия в историята турнир при юношите и девойките започва и надпреварата за медалите в 13-ия еврошампионат при мъжете и жените.

Най-добрите в света пристигат в България за европейското първенство по плажен тенис за мъже и жени. Водачът в световната ранглиста при мъжете Никита Бурмакин (Русия) и №1 в света при жените София Чимати (Италия) ще играят на шампионата на Стария континент в Кранево. Втората половина на седмицата ще предложи изключително зрелищни битки на 10-те корта, изградени в спортния комплекс, съобщава Българската федерация по тенис.  В европейското по плажен тенис ще участват отборите на Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия. Европейското първенство по плажен тенис се организира със съдействието на "Банкя", Power Ade, Grand Optics и Corteva.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис, БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати