Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. 15 дни до Sofia Open 2020: „Проект 45“ търси стария си блясък

Спорт

15 дни до Sofia Open 2020: „Проект 45“ търси стария си блясък

15 дни до Sofia Open 2020: Проект 45 търси стария си блясък - Tribune.bg
Снимка:

Кей Нишикори е първият представител на Азия при мъжете с финал в „Големият шлем“

Само 15 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме  рубриката „Звездите на Sofia Open 2020“. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Когато 14-годишният Кей Нишикори заминава за легендарната академия на Ник Болетиери в Брейдънтън, Флорида, основната му цел е да подобри рекорда на свой сънародник в световната ранглиста.

Шузо Мацуока, който помага в първите стъпки на Кей, е стигал до №46 в класацията на АТП. По тази причина мисията на Нишикори в САЩ получава кодовото име „Проект 45“.

Очакванията отдавна са надминати, защото момчето, което при пристигането си в академията не знае дума английски, се изстреля до четвъртото място в света и има 12 титли от календара на АТП. Японецът пътува като член на отбора - таланти, финансиран от шефа на Sony Акио Морита.

Кей е първият представител на Азия при мъжете с финал в „Големият шлем“ - през 2014 г. загуби мача за титлата на US Opеn от Марин Чилич. Има и бронзов медал от олимпиадата в Рио де Жанейро 2016.

Нишикори все още тренира в Брейдентън, но мисли как да се справи с многобройните контузии. През август 2019 претърпя операция на десния лакът, не игра 11 месеца и изпадна от ранглистата, но казва, че е научил доста от тези трудни времена след първата операция в живота му, а пък резултатите след това го доказват. После Кей имаше проблем с китката, а през октомври миналата година се наложи пак да оперира лакътя. Сега „Проект 45“ отново търси своя блясък!                                                                   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати