Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. 1600 полицаи са ангажирани с България - Унгария

Спорт

1600 полицаи са ангажирани с България - Унгария

1600 полицаи са ангажирани с България - Унгария - Tribune.bg

Над 1 600 служителите на полицията ще са отговорни за безопасността на футболната среща между България и Унгария.

“Ангажимент пряк за охраната на срещата нямаме. Три охранителни фирми са наети да обезпечат сигурността на територията за спортното съоръжение. Към настоящия момент цялата охрана на футболната среща е около 1 600 полицейски служители, но в случай, че е необходимо, могат да се привлекат и допълнителни такива сили от крайните райони на София. След приключване на мача те ще се върнат по територия, за да се опази обществения ред”, казаха представителите на полицията.

“Столична дирекция на вътрешните работи за всяко едно мероприятие работи със социални партньори. Правителствени, неправителствени организации, Столична община. Когато има едно такова мероприятие,независимо дали е спортно в своето съдържание и е протестно по мащаб, делегация или някакво друго се придобива, обобщава и анализира информацията. Тази информация се придобива чрез предоставяне от различни социални парнтьори, както и изготвяне на информация от нас към тях. Това се направи и във връзка с тази футболна среща, като при придобиване на информация, която застрашава или по някакъв начин е възможно да опорочи определено събитие, се изразява мнение. Това мнение дали ще бъде прието или не, е друг въпрос, но ние го изразяваме".

“Първоначало протестът бе заявен за 21:45, тогава когато бе самата футболна среща. Той бе заявен да се проведе на спортното съоръжение. В момента протестните мероприятия публикувани около спортното съоръжени, на други точки в София, както и мероприетото, което е заявено по съответния ред”, споделиха още те.

“Никога Столична дирекция на вътрешните работи не е казвала, че не може да не се справи с осигуряване на обществения ред и пътната безопасност, на което и да е мероприятие. Дори в комуникацията с българския футболен съюз, когато беше решено футболната среща да е в Пловдив, СДВР изрази готовност с необходимия брой полицейски служители, да окаже съдействие на колегите в Пловдив. Това е предизвикателство за нас и за служителите, които на терена изпълняват всички тези задачи”. 

“Направена е координация. Направени са необходимите срещи. Нещата за изчистени. Знаем нашите задачи. Това, което зависи за организацията, ще бъде направено”.

“Относно анализирането, планирането, нашите становища за футболната среща, това са документи за лично ползване. Надграждаме над тях и си виждаме грешките. Не смятам, че трябва да са обществено достояние”.

“Единственото, което заявено по съответния ред, е на “Гурко”. Останалите места, които са в социалните мрежи. Това е на моста, който е над Перловска река. Има предложения за Орлов мост и пред сградата на БФС на “Витошко лале”, допълниха служителите на реда.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети