Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Седемнадесети Работнически спортен фестивал – когато обикновените хора се състезават, битката е автентична

Спорт

Седемнадесети Работнически спортен фестивал – когато обикновените хора се състезават, битката е автентична

Седемнадесети Работнически спортен фестивал – когато обикновените хора се състезават, битката е автентична - Tribune.bg
Снимка:

Организатор е Българската работническа федерация „Спорт и здраве”

Всяка година, в началото на юни, в България се провежда едно спортно събитие с неповторим дух и атмосфера. В него не участват големи звезди, които гледаме по телевизията. Няма световни медии, които да излъчват пряко състезанията и да взимат ексклузивни интервюта от победителите. Няма сметки или така модерните в наши дни „коефициенти” и „залози”...

Но има нещо друго – истинска спортна битка, борба до последен дъх за победата, сълзи на радост или мъка след последния съдийски сигнал. Защото в зали, писти и терени са най-обикновени хора, служители на различни компании. Хора, които се готвят, мечтаят и чакат цяла година за големия празник. Е, няма да ви държим в напрежение, става дума за традиционния Работнически спортен фестивал с международно участие, организиран от Българската работническа федерация „Спорт и здраве”.

Тази година в Албена предстои 17-то издание на това събитие, което говори за устойчивост, традиции и авторитет. От 9 до 14 юни в черноморския ни курорт отново ще си дадат среща аматьори спортисти от почти всички континенти, а целта им ще бъде само една – победа за отбора, победа за фирмата или компанията, за страната която представляват.

Какви са причините да запишете вашата фирма и да участвате в международния спортен фестивал? Ами, много са. Едва ли има по-продуктивен тиймбилдинг за хората от офиса от участието в спортни състезания. Чувството за отбор, за взаимопомощ, за себеотрицание в името на колектива се проявяват именно на спортния терен. Преживяванията и спомените остават за дълго, а чувството, че си помогнал на колегата в труден момент е направо безценно.

Друга полза, която не бива да се подценява е възможността за контакти с много аматьори спортисти от чужбина. По традиция на Работническия спортен фестивал в Албена идват отбори от поне десетина страни,някои от които провеждат специални квалификации, за да пътуват до България. В миналите години има много случаи, в които съперничеството на терена после прераства в приятелство, делови контакти и дори бизнес партньорства. Защото е доказано, че спортът сближава и това е една от най-добрите му функции.

И не на последно място, каква по-добра възможност да отдъхнеш в началото на юни от забързаното трудово ежедневие в една от перлите на Черноморието ни – КК „Албена”. При това на изключително атрактивни цени, възползвайки се максимално от прекрасните условия и инфраструктура.

Тази година организаторите дават възможност за участие в 20 спорта: минифутбол, волейбол, маманет, боулинг, лека атлетика (крос), баскетбол (стрийтбол), плуване, тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, дартс, петанк, спортна табла, вдигане на пудовка, плажен футбол, плажен волейбол, плажен тенис, плажна борба, теглене на въже.

Важно е да се знае, че записването за участие трябва да стане най-късно до 24 април. Това е необходимо на организаторите от Българската работническа федерация „Спорт и здраве”, за да направят необходимото за обезпечаване на мероприятието. Освен това гаранция за равнопоставеност на участниците е забраната за спортисти-професионалисти, ученици и редовни студенти. Това гарантира, че на спортния терен наистина ще си дадат среща служители-аматьори,  които да изпитат тръпката от честното и спортсменско съперничество.

Запишете се за участие, заслужава си! За повече подробности посетете официалният сайт на Българската работническа федерация „Спорт и здраве” ТУК


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети