Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. 19-годишен български плувец продължава да чупи рекорди

Спорт

19-годишен български плувец продължава да чупи рекорди

19-годишен български плувец продължава да чупи рекорди - Tribune.bg
Снимка:

Антъни Иванов подобри няколко рекорда на световното по плуване

19-годишен български плувец направи нови три поправки на национални рекорди – и общо 7  само по време на едно първенство. Антъни Иванов беше отличен на световното първенство по плуване на малък басейн в Ханджоу, Китай. Въпреки това не успя да стигне до полуфиналите.

Той притежава най-доброто време на 50 м бътерфлай. Две от поправките дойдоха в щафетата 4 по 200 м свободен стил. Там българският отбор свали близо 9 секунди от досегашния национален рекорд, поставен преди 34 години, съобщава БТВ.

На световното в Китай Иванов завърши на осмо място на 200 м бътерфлай и подобри общо седем национални рекорда - четири индивидуално и три с щафетите.

„Най-успешното световно в кариерата ми до момента приключи за мен след сериите на 50м бътърфлай и щафетата 4х200 ! Мога спокойно да кажа, че изпълних целите които си бях поставил и от 6 старта направих 7 рекорда за мъже ???? (три с щафетата) ! Благодатя на момчетата и на момичетата за страхотните емоции ! ❤️????????Можем и повече ! Финала за който успях да се класирам беше със секунда по-силен от преди две години, което го прави още по-специално !
Времето ми 1.51.81 е първото ми плуване над 900 точки по ФИНА-915 (1000 точки е световен рекорд) ! Изпращам НАЙ-УСПЕШНАТА СИ ГОДИНА ! Сега остава Държавният шампионат ???? ! Пожелавам на всички весели коледни и новогодишни празници ! Бъдете здрави !“, обяви плувецът във Фейсбук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп