Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. 3 дни до Sofia Open 2020: Непропускащият Манарино и дебютантът Кецманович

Спорт

3 дни до Sofia Open 2020: Непропускащият Манарино и дебютантът Кецманович

3 дни до Sofia Open 2020: Непропускащият Манарино и дебютантът Кецманович - Tribune.bg
Снимка:

Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“

Само 3 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто SofiaOpen. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2020“. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта! 

Представяме ви непропускащия  Sofia Open Адриан Манарино и дебютанта Миомир Кецманович.

Адриан Манарино – за пети път в София!

Адриан Манарино е единственият от чуждестранните участници, който ще се появи за пета поредна година на Sofia Open! Най-доброто си представяне в „Арена Армеец“ французинът записа при дебюта си през 2016 г., когато стигна четвъртфинал, но загуби от бъдещия шампион Роберто Баутиста Агут.

През юни 2019 г. Манарино сложи край на едно дълго проклятие. След шест загубени финала френският левичар най-после спечели титла на АТП. Паметният успех дойде на тревните кортове в Хертогенбош. Но като цяло финалите не са силното място на Манарино, който от десет опита има само един спечелен.

В последните години Манарино е сред постоянните в тура, като в пет последователни сезона (2015-19) записа поне 25 победи в тура. В турнирите от „Големият шлем“ е трикратен участник на осминафиналите на „Уимбълдън“ (2013, 2017, 2018), а през март 2018 г. достигна до личен рекорд в ранглистата – №22.

Манарино започва да играе тенис на петгодишна възраст. Споделя, че няма любима настилка. Обича агресивния тенис и затова любимата му част от играта са волетата и излизанията в близост до мрежата. Като повечето французи обича най-много да играе на домашни турнири. Яростен привърженик е на футболния „Пари Сен Жермен“ и при всяка удобна възможност е на „Парк де Пренс“, за да ги подкрепя. В годините, в които израства на корта симпатизира на стила на игра на Марсело Риос, който също като него е левичар. 

Миомир по стъпките на Новак Джокович

Миомир Кецманович е сред най-обещаващите сръбски тенисисти. През 2018 г. на цели 12 пъти подобри позицията си в ранглистата, а на следващата година броят на рекордните класирания набъбна на 15. Достигна до №39 през септември 2020-а, което до момента е върховото му постижение.

Първата си точка за ранглистата Кецманович спечели през 2015 г., когато бе едва на 15. През 2016 година приключи годината като №1 при юношите, изпреварвайки Циципас и Оже-Алиасим.         

За първи път проби в Топ 100, след като достигна до четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс през 2018 г., където бе „щастлив губещ“ от квалификациите.

През 2019 г. на Мастърс 1000 турнира в Синсинати Кецманович победи №6 в схемата Александър Зверев, което е най-значимата му победа до момента. В края на същия сезон участва в Next Gen Мастърса в Милано. Достигна до полуфиналите, където отстъпи пред бъдещия шампион Яник Синер.

През септември тази година в Кицбюел спечели първата си титла от световния тур.

Белградчанинът започва да играе тенис, когато е на 6 г. И двамата му родители са доктори. Владее три езика – сръбски, английски и немски. Най-добре се чувства на твърди кортове, а любимият му удар е форхендът. За свои идоли от детските години определя Роджър Федерер и Новак Джокович. В свободното си време обича да играе голф и баскетбол, да гледа филми и да чете книги.                                                                                                                                                                                                                


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети