Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. 4 минути провалиха успеха на България срещу Хърватия

Спорт

4 минути провалиха успеха на България срещу Хърватия

4 минути провалиха успеха на България срещу Хърватия - Tribune.bg

Националният отбор на България загуби от световния вицешампион Хърватия с резултат 1:2 в контролна среща в Катар.

Кирил Десподов откри в 69-ата минута, но секунди след попадението му той бе изгонен за два жълти картона. Преди това, в 63-ата минута, Дуйе-Чалета Цар беше оставил своите с човек по-малко. Иначе Лука Модрич изравни в 76-ата от дузпа, а Андрей Крамарич донесе пълния обрат в 80-ата минута, с което оформи и крайния резултат.

В края на мача "лъвовете" изпуснаха прекрасна възможност да изрванят резултата, но Доминик Янков пропусна от чиста позиция. По този начин нашите записаха 20-ти пореден мач без победа далеч от дома.

България завършва минитурнето си в Катар с две загуби, след като преди дни отстъпи и на домакина на предстоящото Световно първенство със същия резултат.

Наставникът на "лъвовете" Ясен Петров направи четири промени сред титулярите в сравнение с 11-те, които стартираха при загубата от Катар с 1:2 преди няколко дни. От първата минута започнаха вратарят Светослав Вуцов, Единсон Йорданов, Ивайло Чочев и Радослав Кирилов на местата на Николай Михайлов, Васил Божиков, Георги Костадинов и Спас Делев.

За Хърватия големите звезди Лука Модрич, Матео Ковачич и Иван Перишич бяха на резервната скамейка за старта на двубоя.

Хърватите са в серия от 10 поредни мача без загуба. За последно те завършиха 1:1 със Словения в друг мач от приятелския турнир в страната домакин на Мондиал 2022. България пък няма победа вече 19 поредни мача като гост. В това число влиза и поражението с 1:2 от Катар преди няколко дни.

Днешният сблъсък ще бъде под №9 между България и Хърватия. Равносметката за нашия отбор не е никак добра. Досега можем да се похвалим само с 1 победа срещу тях, като в същото време сме записали 5 загуби и 2 равенства, а головата разлика е 5:16. Последният двубой бе на 10 октомври 2015 година в Загреб, когато домакините победиха категорично с 3:0 в европейска квалификация.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети