Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. 5 дни до старта: Тиафо гони хеттрик от титли за сезона на Sofia Open

Спорт

5 дни до старта: Тиафо гони хеттрик от титли за сезона на Sofia Open

5 дни до старта: Тиафо гони хеттрик от титли за сезона на Sofia Open - Tribune.bg
Снимка:

В края на най-успешния си сезон в своята кариера, Франсис Тиафо се насочва към България, за да стане част от Sofia Open 2023. Годината е повече от продуктивна за американския тенисист, който дотук има две титли. През април настоящият №14 в световната ранглиста грабна трофея на клей от сериите АТР 250 в Хюстън, след като на финала надви Томас Мартин Ечевери от Аржентина в два тайбрека.

В кариерата на 25-годишния тенисист това бе вторият триумф, след като от дебютния му бяха изминали повече от пет години. Той датира от февруари 2018-а година в Делрей Бийч, САЩ.

Роденият в Мериленд спортист даде да се разбере, че е жаден за успехи, а трофеят не е плод на случайност или моментно избухване.

Този юни възходът на Тиафо продължи в Щутгарт, където завоюва първата си титла на трева в Тура. В жертва на американеца се превърна представителят на домакините Ян-Ленард Щруф. По този начин Тиафо направи колекция от ATP трофеи на всички настилки след тези на хард в Делрей Бийч и клей в Хюстън.

През изминалата година 14-ият в световната ранглиста изпусна други две отличия, след като загуби финалите в Токио и Ещорил. На португалска територия има още един неуспешен финал от сериите ATP 250 през 2018-а, отстъпи на същата фаза и във Виена през 2021 г.

Като юноша Франсис печели много турнири и достига до №2 в света. На 15 години Тиафо става най-младият победител в популярното състезание Orange Bowl, а четири месеца по-късно триумфира и в Easter Bowl – още една престижна надпревара за юноши. Джон Макенроу през далечната 1976 г. бе последният играч, постигал такъв дубъл.

Вече на 25, американският тенисист е готов за ново предизвикателство – дебют на Sofia Open. А феновете на тениса знаят, че шоуто с негово участие е гарантирано.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Sofia Open 2023, тенис
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети