Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. 500 хил. долара помощ за лекоатлети в беда

Спорт

500 хил. долара помощ за лекоатлети в беда

500 хил. долара помощ за лекоатлети в беда - Tribune.bg
Снимка:

"В постоянен контакт съм със спортисти от целия свят и знам, че мнозина изпитват финансови затруднения" заяви президентът на Световната атлетика Себастиан Коу

Световната атлетика и Международната фондация по лека атлетика ще предоставят 500 хиляди долара в подкрепа на спортистите, засегнати финансово от пандемията от Covid-19, обявиха от Международната централа.

"В постоянен контакт съм със спортисти от целия свят и знам, че мнозина изпитват финансови затруднения вследствие от спирането на повечето международни състезания през последните два месеца - заяви президентът на Световната атлетика Себастиан Коу. - Нашите професионални спортисти разчитат на пари от наградни фондове като част от доходите си. Имаме предвид, че състезателният сезон е силно засегнат от пандемията."

Коу се "надява, че ще се организират поне няколко състезания по-късно тази година" в сезон, който се нуждае от нов календар поради анулиране на няколко старта от Диамантената лига. Фондът е идея на мароканската легенда Хишам Ел Геруж, олимпийски шампион от Атина 2004 и действащ световен рекордьор на 1500 метра от 1998 година.

„Радвам се, че Коу и Световната атлетика реагираха толкова положително на предложението ми да създадем фонд за спортисти, както и че го направихме с подкрепата на Международната фондация по лека атлетика. Спирането на състезанията имаше огромно влияние върху много професионални спортисти, защото те не могат да спечелят пари от наградни фондове, така че наистина съм доволен, че намерихме начин да им помогнем", заяви мароканецът.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети лека атлетика

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати