Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. 78 години от рождението на Георги Аспарухов!

Спорт

78 години от рождението на Георги Аспарухов!

Днес иконата за поколения левскари Георги Аспарухов можеше да празнува своя 78-ми рожден ден, ако трагедията на Витиня не го бе отнела от света и България, пише официалният сайт на „сините“ и допълва:

За Гунди обаче не можем да говорим в минало време, защото безсмъртието на великите се кодира в паметта и любовта на поколенията.

Защото Аспарухов не е просто велик играч. Той е явление не само за спортната общественост, но и за цяла България. Защото от загубата на доблестни хора неминуемо боли.

Българското съзнание винаги е имало нужда от идоли, на които да подражава, от упование и светлина, която да следва.

За радост на неговите съвременници и поколенията след тях Гунди е именно такъв. Ако днес той бе жив, всички щяхме да черпим от неподправената му доброта, но съдбата реши друго.

За кариерата му е написано и казано всичко, а победите и попаденията с „Левски“ и националния отбор ще се помнят винаги.

Той бе и остава всенароден любимец.Накара няколко поколения футболисти да изучават магията на стила му, да се възхищават на майсторството. Той роди мита за красотата на играта.

Георги Аспарухов е явление, надхвърлящо границите на играта футбол, защото в Гунди хората са виждали и виждат нещо необикновено. Една искра, хранеща духа, носеща усмивка, упование и надежда. Еманация на разбирането за човек.

78 години от рождението на Георги Аспарухов... Вечна памет и поклон!  


Коментари (1)

Татулова Левскарка съм откакто се помня и се надявам, че Гунди ще ми прости, че под спомен за рождения му ден и малко преди 50-те години от смъртта му, точно тук, понеже другаде не може да се пише, ще им кажа на ГЕРБ, че грешат! За неучастие в протести, за мърлявата реакция на евродепутатите им, които са се покатерили на високите си заплати и оттам ни съобщават очевидни факти, които ние ги живеем!
С терористи, болшевики и обикновени наемници, сериозно мотивирани България да бъде "най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС" не се преговаря! Да призоваваш лица, за които морал е автоимунно заболяване, да носят отговорност е наивно и лишено от смисъл!
Диктатура на Фигуранта и Майстора му! Аналогията с Ваймарската република, довела Хитлер, може да е пресилена, но мисля, че служебното правителство с една хиперинфлация ще се справи блестящо! 6 месеца са добър срок!
Благодаря ти, Георги! Извинявай, Гунди! За тебе и 50 години по-късно плачем с истински сълзи!
04.05.2021 14:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още