Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Адриан Манарино стана шампион на Sofia Open

Спорт

Адриан Манарино стана шампион на Sofia Open

Адриан Манарино стана шампион на Sofia Open - Tribune.bg
Снимка:

Адриан Манарино спечели титлата на турнира от сериите АТР 250 Sofia Open. На финала в "Арена София" французинът, който е поставен под №2 в основната схема, победи със 7:6 (6), 2:6, 6:3 Джак Дрейпър след 2 часа и 17 минути игра.

Манарино спечели третата си титла през сезона след тези в Нюпорт и Астана, а след победата в София ще се изкачи до рекордното за него 21-о място в световната ранглиста.

В първия сет двамата си размениха по един пробив, а след това се стигна до тайбрек, в който Манарино надделя с 8:6. Дрейпър си изпусна нервите след края на първия сет и удари сака си с ракетата.

Британецът, за когото това беше първи финал на ниво ATP, доминираше във втория сет. Дрейпър поведе с 4:1 след два пробива, а след това прати мача в решаващ трети сет. В него обаче Манарино стигна до пробив за 4:2, а след това печелеше своите подавания и си осигури трофея.

По-рано днес Гонсало Ескобар (Колумбия) и Александър Недовесов (Казахстан) станаха шампиони на двойки на Sofia Open . Те спасиха два мачбола на финала за победа с 6:3, 3:6, 13-11 срещу Джулиън Кеш (Великобритания) и Никола Меткич (Хърватия).


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети