Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Адриан Андреев излиза за бронза на Младежките олимпийски игри

Спорт

Адриан Андреев излиза за бронза на Младежките олимпийски игри

Адриан Андреев излиза за бронза на Младежките олимпийски игри - Tribune.bg

Мария Делчева е на полуфинал

Тенисистът Адриан Андреев ще играе в мача за бронза на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Местният любимец Факундо Диас Акоста спря българина на полуфинала с 6:4, 6:1.

В първия сет Диас Акоста поведе с 2:0, но малко след това Андреев върна пробива. В средата на тази част Андреев поиска намеса на физиотерапевт и му беше превързано стъпалото. 
Аржентинецът обаче продължи да играе много активно и проби за 5:4 и след това затвори с гейм на нула - 6:4. След почивката Диас Акоста започна с пробив още в първия гейм, но веднага Андреев отговори с рибрейк за 1:1. 

Акоста продължи да доминира и взе три поредни гейма, предрешавайки всичко. Към момента Андреев е седми в юношеската ранглиста, а Диас Акоста е 13-и. В хода на турнира Диас Акоста победи и световния №1 в тази възрастова група Чун-Хсин Цен.

Така Андреев излиза днес (петък) в мача за бронза срещу бразилеца Жилберт Соареш Жуниор, отстъпил пред Хуго Гастон от Франция с 4:6, 1:6. Ако здравословното му състояние позволява, в турнира на двойки Андреев и Ринки Хиджиката от Австралия ще срещнат на полуфинала французите Хуго Гастон и Клемен Табур, мачът е насрочен също за днес, след 16 ч. българско време.

Междувременно българката Мария Делчева се класира за полуфиналите на отборния турнир по бадминтон. Тя е част от тим Алфа, който се наложи със 110:94 над Гама. В спор за място на финала Делчева и нейните съотборници тази нощ играят срещу отбор Тета. 





Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Роси Адриан шампион
12.10.2018 14:09 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати