Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. АФБ: След месеци на безобразия от Радостин Василев беше отменено още едно от неадекватните му решения

Спорт

АФБ: След месеци на безобразия от Радостин Василев беше отменено още едно от неадекватните му решения

АФБ: След месеци на безобразия от Радостин Василев беше отменено още едно от неадекватните му решения - Tribune.bg

„Справедливостта възтържествува и поредната неоснователна заповед на бившия министър на спорта Радостин Василев падна. След  месеци на безобразия, не само в автомобилния спорт, от страна на бившия министър Радостин Василев още едно от неадекватните му решения бе отменено”, пишат в позиция до медиите от Автомобилната Федерация на България.

„Заповедта за издаване на лиценз на БФАС бе отменена от министъра на спорта Весела Лечева. Това бе логично действие, след като преди почти два месеца със свои  решения Административния съд и Върховния административен съд спряха изпълнението на заповедите за отнемане на лиценза на Автомобилна Федерация на България и предоставянето на лиценз на БФАС. От Министерство на младежта и спорта поискаха официален отговор от Международната автомобилна федерация /FIA/  за носителя на правата за провеждане на автомобилни състезания у нас и в отговор бе потвърдено, че права във FIA има само Автомобилната Федерация на България. Това означава, че лиценза на БФАС е незаконно издаден в нарушение на чл. 21, ал. 1, т. 6 от Закона за Спорта. За разлика от Радостин Василев, човек без идея за спорта,  Весела Лечева е човек от спорта и остави БФАС да си проведат планираните състезания,  въпреки съдебните решения и писмото от FIA”, заявяват от АФБ.

И пишат още: „Във вчерашния ден министър Лечева отмени заповед № РД-10-2/13.07.2022 на предшественика си Радостин Василев за издаване на лиценз на БФАС и върна лиценза на Автомобилната Федерация на България.  Така приключи една петмесечна сага, която нанесе сериозни щети на автомобилния спорт. И всичко това без никакво правно основание, сътворено от юрист, което предполага човек на закона, стриктно съблюдаващ правото.  Но явно законът не е в приоритетите на ексминистъра видно от информацията от служителите в ММС, които твърдят, че  Василев се е разпоредил да се „вдигнат на трупчета“ всички жалби постъпили в ММС по двете заповеди. Съдът ги изиска служебно и въпреки забавянето, те бяха разгледани. Също незаконосъбразно бившия министър разпореди заличаването на 55 клуба от регистъра на ММС, с което проваля тяхната дейност и заложени мероприятия. И както обикновено „юриста“  Василев търси вината в съда, „който бил на мафията“ а не в незаконосъобразните си действия и дребно мишкуване.

С действията си Радостин Василев успя да провали автомобилния сезон и българските пилоти основно се състезаваха в чужбина. Много традиционни събития и състезания пропаднаха и клубовете с техните състезатели ще си търсят правата по съдебен път. Настоящата ситуация обаче обърква състезатели, спонсори и организатори и ще са необходими поне две години спортът да влезе отново в ритъм. Видно ексминистър Василев, във всички тези действия не е зачел буквата на закона, а развява лозунга „Борим се с мафията“, като в тази „борба” явно правото е последната грижа на  Радостин Василев. Но, със сигурност, във всички негови действия основната му цел е да  обслужва  лични интереси на бившия съветник на Кирил Петков по спортните въпроси Димитър Илиев. Тежка е и задачата на министър Весела Лечева, която трябва да ревизира всички останали решения на предшественика си и да успокои спортната общност”.

 

АФБАФБ

 

АФБАФБ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети