Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Акрапович: Отборът на ЦСКА е готов за високите си цели, не искам повече нови

Спорт

Акрапович: Отборът на ЦСКА е готов за високите си цели, не искам повече нови

Акрапович: Отборът на ЦСКА е готов за високите си цели, не искам повече нови - Tribune.bg
Снимка:

„Разделихме се с важни за нас футболисти, но в крайна сметка затова сме 25 човека“

“Отборът е готов, момчетата работиха феноменално, доволен съм от настроението и отношението, което имаме в отбора.“

Това каза треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович преди утрешния мач със Славия от първия кръг на футболното ни първенство за 2021 година.

“Червените” гостуват в Овча Купел в събота от 17:30 часа. “Целта за ЦСКА винаги е голяма и ние няма да отстъпваме в нито един мач, ще търсим победата. Целта е максимална, но все пак гледаме мач за мач. Какво ще стане в края на сезона, ще видим. Няколко момчета напуснаха отбора, имаме достатъчно играчи, които могат да заменят един или друг. Важното е тези, които са тук, да се раздават на 100 процента. Нямаме никакви проблеми, освен Джеферсон и Амос – Джеферсон е контузен, Амос е наказан. Всички други са окей, имам широк избор, което е удобно за един треньор”, коментира Акрапович на днешната си пресконференция.

“Няма какво да се притесняваме от времето, каквото е за нас, такова е и за противника. Просто трябва нашите играчи да се адаптират, да вземат правилните обувки и да излязат на терена. На такъв терен трябва да ползваш и други неща – движение, битка, когато трябва да изриташ топката, да я изриташ. Момчетата са готови за това. Резултатите в подготовката не са важни, така че не гледам техните мачове, които са загубили в подготовката. Важното е как се представиш в първия мач, колко точки ще вземеш. Те със сигурност ще излязат мотивирани, имат качествени играчи”, допълни босненският специалист.

"Ние отиваме във всеки мач да спечелим, това показаха и момчетата досега, не се скрихме срещу големите европейски отбори, няма да се скрием и тук. Щом играем за ЦСКА, щом играем за толкова силен отбор, имаме качества да бием всички. Съставът вече е готов, когато Джеферсон и Амос ще подсилят още повече конкуренцията. Имаме достатъчно играчи, имаме сила, на всеки пост имаме двама или трима, които могат да играят, даже утре няма да има двама на пейката. Утре ще излезем със силен състав. Аз лично не искам повече играчи”, каза още Акрапович, който допълни, че всеки момент се очаква да пристигнат жълтите карти на двете нови попълнения на “армейците”.

Капитанът на ЦСКА Петър Занев коментира липсата на партньора си в защита Валентин Антов, който бе продаде на италианския елитен Болоня. “Вальо Антов е много интелигентен футболист, който израсна последната година, но неговото отсъствие трябва да се компенсира по най-добрия начин с момчетата, които ще влязат на неговото място, защото това е един много добър шанс за останалите футболисти. Все пак за това сме 25 човека, имаме добри негови заместници и аз виждам потенциал в някои от тях, това може да е следващата крачка в тяхната кариера и да излязат те в чужбина. Той е добър пример”, каза Занев.

“Разделихме се с важни за нас футболисти, но в крайна сметка затова сме 25 човека. Мачът е задължителен, защото точно това ни изяжда главата в последните години, защото губим точки срещу така наречените непретенциозни отбори. Както каза и треньорът, трябва да се мисли мач за мач. Нямаме право на грешка. Няма да е никак лесно, но всичко зависи от нас”, допълни той. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети