Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Алберт Попов се нареди 13-и в слалома в Аделбоден

Спорт

Алберт Попов се нареди 13-и в слалома в Аделбоден

Алберт Попов се нареди 13-и в слалома в Аделбоден - Tribune.bg
Снимка:

Българинът записа трето време във втория манш

Алберт Попов направи уникално каране във втория маншв слалома от световната купа по ски алпийски дисциплини, който се проведе в Аделбоден (Щвейцария). Българинът  записа трето време от 54.95 секунди, което му позволи да завърши на 13-а позиция в състезанието (1.49.49 минути), след като  финишира 27-ми в първия манш (54.54 секунди). Постижението на Попов е историческо за България, тъй като за първи път наш скиор печели точки за световната купа в слалома в Аделбоден.

Това е трето влизане за българина в точките след 12-ото място във Вал д’Изер и 18-ото в Мадона ди Кампилио преди няколко дни.

Другият ни представител Камен Златков не успя да се класира за втория манш, след като се 46-ти в първия с време 55.74 секунди.

Победата в Аделбоден спечели представителя на домакините Даниел Юл с време 1:48.73 минути, който триумфира и в предходния слалом. Швейцарецът изпревари Хенрик Кристоферсен с 23 стотни. За пръв път от началото на сезона в тройката влезе и австриец, като това направи Марко Шварц.

В класирането за Малкия глобус в слалома води Кристоферсен с 322 точки, а Юл е втори с 290. Трети е Клеман Ноел с 240, който сгреши във втория манш и не взе точки в Аделбоден. Попов направи скок с четири места и вече е 24-и в класирането в дисциплината с 55 точки.

След седмица е слаломът във Венген (Швейцария), в който Алберт Попов отново ще вземе участие.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати