Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Алекс Фъргюсън поздрави Кени Далглиш за титлата на Ливърпул

Спорт

Алекс Фъргюсън поздрави Кени Далглиш за титлата на Ливърпул

Алекс Фъргюсън поздрави Кени Далглиш за титлата на Ливърпул - Tribune.bg
Снимка:

Двамата шотландци са легенди за двата най-успешни клуба в Англия

 Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед - Алекс Фъргюсън, е поздравил своя стар съперник Кени Далглиш, след като Ливърпул спечели титлата във Висшата лига на Англия.

Двамата шотландци са легенди за двата най-успешни клуба в Англия. Фъргюсън беше начело на Юнайтед в периода 1986-2013 година. Сър Алекс изведе "червените дяволи" до 13 титли на Англия, 5 купи на Футболната асоциация и 2 трофея в Шампионската лига.

Юнайтед изпревари Ливърпул по титли на Англия под ръководството на Фъргюсън, според доста мнения не и без съдийска помощ.

Далглиш е бивш футболист и мениджър на Ливърпул. Той е три пъти европейски клубен шампион с "червените", както и осемкратен първенец на Англия. В допълнение печели и две купи на Футболната асоциация.

"Той (Фъргюсън) се свърза с нас, за да ни поздрави. Преминаваме през по-старото поколение - Фърги в Манчестър Юнайтед, Брайън Кид, Майк Самърби. Всички стари съперници, които преминаха през футбола по едно и също време с нас.

В края на годината изпратиха поздравително писмо. Това е голям комплимент. Съперници сме, но сте и достатъчно великодушни, за да изпратите писмо с поздравления. Всички сме в един и същ спорт, нали?", заяви 69-годишният Далглиш..

В същото време обаче от Манчестър Юнайтед си мълчат и не са поздравили официално големия си съперник за успеха.

Така са направили до момента и от Евертън, които вече 10 години нямат победа срещу Ливърпул в градските дербита.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети