Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Александър Димитров: Благодаря на Балъков, че ми остави младежите

Спорт

Александър Димитров: Благодаря на Балъков, че ми остави младежите

Снимка:

Да даваме повече шанс на наши момчета, а не на недоказани чужденци, призова треньорът на младежите

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров говори пред медиите на пресконференция в Национална футболна база "Бояна".

"Българският дух е толкова силен, че планини можем да поместим, но за съжаление не сме единни", посочи треньорът и сподели, че всичко българско му е мило.

"Купувам предимно български продукти. Смея да твърдя, че във всичко залагам на родното производство. Иска ми се да е така и във футбола. Да даваме повече шанс на наши момчета, а не на недоказани чужденци", обясни той, цитиран от Гонг.

Според него у нас има доста таланти и доказателството е, че в последните 10 години три пъти сме класирали юношите сред най-добрите осем отбора на европейски първенства. При младежите обаче нямаме успех вече 30 години.

"Губи се нишката между 19 и 21 години. Нямаме смелост и търпение да налагаме в мъжкия футбол момчета в тази възраст и това е основната причина“, посочи Димитров и разкри, че е запознат с концепцията на Красимир Балъков за развитие на подрастващите.

Той благодари на колегата си от мъжкия тим Красимир Балъков, че му е предоставил всички младежи, а не ги е извикал в представителния тим за мачовете с Англия и Ирландия.

"Знам какво прави Балъков и го подкрепям. Но трябва да го направят и клубовете, без тяхното съдействие няма да се получи. Неговата концепция е взаимствана от страни с традиции в работата с деца и юноши. За да има резултат от изготвената методика е нужен дълъг период от време - поне 10 години. В нея е разработена подробно методиката за подготовка от 6 до 21 години - всеки ден, месец, година. И постоянно се правят тестове, които показват дали младите футболисти се развиват.“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още