Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Александра Фейгин: Постигнахме този успех заедно

Спорт

Александра Фейгин: Постигнахме този успех заедно

Александра Фейгин: Постигнахме този успех заедно - Tribune.bg
Снимка:

За първи път от 24 години българска фигуристка ще участва на олимпиада при жените! Браво, Саша! Браво, Ина!, отправи поздрав Красен Кралев

Александра Фейгин отправи благодарности към своите треньори, своя клуб и министъра на спорта Красен Кралев, след като спечели историческа квота за Олимпийските игри в Пекин в началото на следващата година. Фейгин ще бъде първата българска състезателка във фигурното пързаляне на индивидуално от Нагано 1998 година насам, след като завоюва квота с представянето си на Световното първенство в Швеция вчера. Шампионката на България завърши на 17-о място в крайното класиране със сбор от 173.52 точки, след като беше 17-а в кратката и 18-а във волната програма. Така Фейгин сбъдна най-голямата си мечта - да представя България на зимни олимпийски игри. Това ще се случи през февруари догодина в китайската столица Пекин.

„Благодаря Ви, че ми дадохте възможността да се подготвям при тези трудни условия, в които се намираме. Най-вече съм благодарна на моя екип - Ина Лутай и Андрей Лутай, и на Кънки клуб „Албена Денкова - Максим Стависки“, защото това е не само моя заслуга, а и тяхна. Успяхме да го направим заедно“, написа Фейгин във Фейсбук в отговор на поздравителен пост от спортния министър.

„Александра Фейгин току-що взе квота за зимната олимпиада в Пекин през 2022, на приключилото преди малко Световно първенство по фигурно пързаляне в Стокхолм. За първи път от 24 години българска фигуристка ще участва на олимпиада при жените! Браво, Саша! Браво, Ина!“, бяха думите на Кралев в социалната мрежа.

Зимните олимпийски игри в Пекин ще се проведат в периода 4-20 февруари 2022 година.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети