Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Александра Фейгин спечели първа олимпийска квота от 24 години насам

Спорт

Александра Фейгин спечели първа олимпийска квота от 24 години насам

Александра Фейгин спечели първа олимпийска квота от 24 години насам - Tribune.bg

След повече от 20-годишно прекъсване България ще има представителка при жените в турнира по фигурно пързаляне на зимните игри в Пекин 2022, след като Александра Фейгин завоюва олимпийска квота на световното първенство в Стокхолм (Швеция).

Шампионката на България завърши на 17-о място в крайното класиране със сбор от 173.52 точки, след като беше 17-а в кратката и 18-а във волната програма. Така Фейгин сбъдна най-голямата си мечта - да представя България на зимни олимпийски игри. Това ще се случи през февруари догодина в китайската столица Пекин.

За последно България е имала състезателка при жените на зимна олимпиада през 1998 година в Нагано - София Пенкова, а след 24 години това ще се случи отново чрез Александра Фейгин. Възпитаничката на Андрей Лутай и Ина Лутай изигра чиста волна програма, но беше ощетена от съдиите най-вече във втората оценка (компоненти на програмата).

Тя започна с комбинация от троен лутц - троен тулуп, след това изпълни двоен аксел, троен тулуп, троен ритбергер, троен флип, комбинация от троен ритбергер-двоен тупул-двоен ритбергер, троен салхоф и двоен аксел.

Съдиите й дадоха 113.55 точки (61.59 точки за технически елементи и 51.96 а компоненти на програмата).

Първи руски подиум при жените в историята на световното първенство беше записан в Стокхолм, след като победителка стана Анна Щербакова, а след нея завършиха Елизавета Туктамишева и Александра Трусова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети