Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Александра Начева стана най-добра млада лекоатлетка на Балканите

Спорт

Александра Начева стана най-добра млада лекоатлетка на Балканите

Александра Начева стана най-добра млада лекоатлетка на Балканите - Tribune.bg
Снимка:

Призът е от Асоциацията на балканските лекоатлетически федерации

17-годишната българка Александра Начева беше избрана за най-добра млада лекоатлетка на Балканите. Световната шампионка по троен скок за девойки до 20 години получи приза "Изгряваща звезда" от Асоциацията на балканските лекоатлетически федерации (АФАБ).

Освен световната титла в Тампере Начева спечели златен медал от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, сребърен медал от европейското първенство за девойки до 18 години и три титли от балканските шампионати.

Българката постигна нов европейски рекорд за девойки до 18 години при спечелването на златото от световното първенство. Тя отбеляза най-доброто постижение в света за сезона - 14.18 метра.

Церемонията по връчването на годишните отличия на АФАБ се състоя в Атина в четвъртък. В награждаването участва президентът на Международната федерация по лека атлетика Себастиан Коу.

Състезателят по хвърляне на чук Михайло Кохан беше отличен за най-добър млад лекоатлет. Украинецът стана европейски шампион с нов световен рекорд за юноши до 18 години - 87.82 метра. Кохан спечели злато от младежката олимпиада и сребро от световното първенство до 20 години.

При мъжете и жените бяха отличени турският спринтьор Рамил Гулиев и гръцката състезателка по троен скок Параскеви Папахристу.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати