Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Алкарас премаза Джокович и отново спечели Уимбълдън

Спорт

Алкарас премаза Джокович и отново спечели Уимбълдън

Алкарас премаза Джокович и отново спечели Уимбълдън - Tribune.bg

Испанецът не остави никакви шансове на сърбина

За втора поредна година Карлос Алкарас победи Новак Джокович на финала на Уимбълдън! Испанският талант се наложи с 3:0 сета (6:2, 6:2, 7:6(4) над сърбина за 2 часа и 27 минути. През 2023-а Алкарас победи Джокович с 3:2 сета на финала на същия турнир.

С този успех Карлитос записа името си в историята като шестият тенисист, спечелил дубъла Ролан Гарос-Уимбълдън в един сезон след Род Лейвър, Бьорн Борг, Рафаел Надал, Роджър Федерер и самият Новак Джокович.

Освен това Алкарас е деветият, който успява да защити титлата си от Уимбълдън, като преди него това са правили Лейвър, Джон Нюкомб, Борг, Джон МакЕнроу, Борис Бекер, Пийт Сампрас, Федерер и Джокович.

Алкарас започна много добре мача с Джокович, като още в първия гейм стигна до пробив. Испанецът стигаше на пет пъти до брейк пойнт, което в крайна сметка даде резултат. Карлос бе убедителен в следващите си две подавания, между които Джокович също все сервис-гейма си. В петия гейм Алкарас проби за 4:1, а след това спаси точка за пробив в шестия. Джокера взе подаването си на нула за 2:5, но това бе недостатъчно и с 6:2 Алкарас затвори първия гейм.

Втората част стартира също толкова добре за младия испанец, който оползотвори точка за пробив при 40:15. Последва труден сервис-гейм за Алкарас, а след него такъв и за Джокович. Испанецът взе подаването си за 3:2, след което двамата взеха сервис-геймовете си на нула – 4:2. Карлос Алкарас проби за 5:2, след което затвърди пробива и поведе с 2:0 сета при 6:2 във втория.

Новак Джокович не допусна грешката от първите два сета и взе подаването си за 1:0. Алкарас имаше колебания при своя сервис-гейм, но го спечели. В третия гейм Карлитос изпусна четири точки за пробив и Джокович взе подаването си, след което двамата си размениха по гейм на нула. Испанецът взе подаването си за 4:4, след което проби за 5:4 и сервира за мача. Алкарас имаше три шампионски точки, като изпусна всичките и Джокович имаше брейкпойнт, от който се възползва и с първия си пробив в мача изравни до 5:5. Алкарас се съвзе и взе гейм на 0, което доведе третия сет до тайбрек, в който испанецът показа по-здрави нерви и спечели със 7:4.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети