Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Алжирката Имане Халиф си осигури медал на Олимпиадата

Спорт

Алжирката Имане Халиф си осигури медал на Олимпиадата

Алжирката Имане Халиф си осигури медал на Олимпиадата - Tribune.bg
Снимка:

Алжирската боксьорка Имане Халиф достигна до полуфиналите в женския олимпийски турнир в категория до 66 килограма след победа с единодушно съдийско решение над унгарката Ана Лука Хамори.

Така спортистката си осигури минимум бронзов медал, тъй като в олимпийския боксов турнир няма мач за трето място и всички състезатели, достигнали до 1/2-финалите, си осигуряват бронза, ако не продължат към финала. Тя ще се изправи срещу тайландката Джанджаем Суванапхенг, която надви туркинята Бусеназ Сюрменели.

Около Халиф се разрази истинска буря от коментари в последните дни около това дали тя има право да се състезава при жените или не. С остри коментари по темата в социалните мрежи се включи и днешната ѝ съперничка, но въпреки това унгарката прояви характер и чест, и намери сили да поздрави своята опонентка след двубоя им.  

При слизането от ринга Хамори стисна ръката на алжирката, а след това се прегърна с треньора ѝ. Емоционалните моменти не свършиха дотук и Халиф се разплака в прегръдката на своя щаб.

Унгарската боксова асоциация планираше да оспори мача пред Международния олимпийски комитет, но все пак остави двубоят да се състои. В крайна смета Халиф победи, като така осигури седмия олимпийски боксов медал в историята на Алжир. Първият от 2000 г. насам, както и първият в историята на нацията в женския бокс.

Алжирската атлетка спечели първия си двубой в четвъртък, когато съперничката ѝ Анджела Карини от Италия се отказа от мача със сълзи на очи след само 46 секунди.Тя сподели, че е била удряна много силно, като по-късно стана ясно, че ще ѝ бъде изплатена премия като на олимпийски шампион. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети